Valami sonkás sós sütemény, amibe jó a gépsonka?
Gondolom nem koretnek kerdezted, hanem utanna ugye?
Sajtos- sonkas muffin, sajtos-sonkas leveles croissant, tejfolos sonkaval toltott falatkak, ropogos sonkas rudacska.
Ledarálva, tejföllel lazítva, jól befűszerezve leveles tésztába is töltheted (sonkás batyu), egész este el lehet még vacsora után is rágcsálni.Persze nem kell ennyi sonka bele, esetleg egy részét fagyaszd le, jó lesz máskorra.
Sonkás rolót is készíthetsz, akkor a feltekert, vagy hasábra vágott sonka koré kell tekerni a leveles tészta csíkokat. így akár az egész mennyiség elfogyhat, tormával, mustárral, kecsappal.
Vagy , ha szeletsonka, akkor tormás sajtkrémmel is meg lehet tölteni. hidegtálra tökéletes.
Leveles tésztát, kisebb kockákra vágsz (vékonyra nyújtva) és muffinformában sütsz belőle kis kosárkákat.kihűlve beletöltheted a ledarált tejfölös, akár tormával is ízesített sonkakrémet. egy nejlonzacskó csücskét kivágod , abba töldöd a krémet és így szépen formázva be lehet tölteni a kosárkákat.
Én sós linzerkosárkáska szoktam különféle hús,-tojás, hal, ... stb krémeket tölteni, mindig nagyon kapósak.
de a linzertészta kisütése macerás, a leveles egyszerűbb muffinformában.
Csak gondolatébresztőnek szántam :)hátha felkelti a figyelmedet.
Nem tudom, hogy még érdekel-e, de nekem is van rá jó receptem.
Sörkifli tésztából van az egész.
Különbségek:
Sörkifli tésztát egyben kinyújtod, téglalap formára, beletöltöd a tölteléket (erről picit később), majd feltekered, mint a csigát. Ezután srégenben felváltott iránnyal szeleteled gusztusos méretűre, tehát mintha v és a betű váltakozna a vágásnál.
Ha megvagy, sütőpapírra teszed, és 180 fokon aranybarnára sütöd.
Töltelék:
Amit találsz a hűtőben maradékot. Lehet ez felvágott, tehát sonka, szalámi, parizer, kb. bármi.
Én szoktam hozzá tenni zöldségfélét, pl. hagymát, paprikát, paradicsomot.
Fontos, hogy száraz legyen a tölteléked, hogy ne folyjon ki a tésztából, meg ha beleteszed, akkor ne csinálja ki a tésztát.
Reggelire, ebédre, délutánra, vacsira, vagy akár csak szimplán vendégeknek is tálalhatod.
Istenien finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!