Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az édes kelt tészták miért...

Az édes kelt tészták miért nem kelnek meg olyan nagyra, ha kakaóval, fahéjjal vannak ízesítve, mintha csak simán fehéret csinálunk?

Figyelt kérdés
Megcsináltuk a kakaós tekercset,és a kakaós tészta az feleannyira jött fel minta a fehér tészta. Az előírt recept szerint van készítve akkor mi a baj? Vagy van neki valami apró titka?

2013. dec. 29. 16:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A töltelék is lehuzza kicsit. Amikor ilyen tekercseket készitesz akkor miután bele raktad tepsibe mégegyszer 15-20percig hagyd kelni. Ami még kicsit emel rajta ha hídeg sütöbe teszed ,és a tészta fokozatosan melegszik fel a sütövel együtt. Nem hirtelen kap hőt.
2013. dec. 29. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha kakaót is teszel bele, akkor kell hozzá még folyadék, mert besüríti a tésztát. Nekem bevált arány: 1 ek kakaóporhoz fél dl folyadék (rum, tej, tejszín, víz) a recept szerint.
2013. dec. 29. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A kakaó általában lehúz minden tésztát, illetve tömörebbé is tesz. Pl a kakaós piskóta sem olyan könnyű, mint a sima fehér. Na meg a diós sem.Persze ettől még finomak, mert az ember eleve bekalkulálja, hogy ezek így működnek :-)
2013. dec. 29. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
A fahéjas keltésztánál ugyanaz a teendő mint a kakaósnál? A fahéj is ugyanúgy lehúzza a tésztát mint a kakaó?
2013. dec. 29. 21:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!