Nem baj, ha a maradék tésztát újragyúrom?
Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni linzert, illetve mézeskalácsot. Ha kiszaggatom a tésztát, megmarad egy része. Azokat újra lehet gyúrni? Illetve hogyan kell úgy kisodorni a tésztát, hogy egyenletes tészta vastagságot kapjak? Mert a közepén mindig sokkal vastagabb marad, mint a szélein.2013. dec. 22. 19:02
1/3 anonim válasza:
Igen kiszaggatott forma utáni aprólékokat újra össze kell gyúrni gyorsan, kinyújtani és szaggatni a tovább. a legvégső maradékból kézzel kis lapított gömböt lehet formázni.
2/3 anonim válasza:
ja a sodrás: előbb kézzel készíts egy téglaalapot, majd azt sodord széltében-hosszában, mindig odafigyelve, hogy mennyire vékonyodik.
először én a téglaalapot is kézzel ellapogatom egy kicsit nagyobbá, utána a nyújtófával.
a legszebb részből kezdek először szaggatni, majd összegyúrás, és kezdődik előlről :)
3/3 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm szépen a válaszodat! Még gyakorolnom kell a nyújtást... :-)
2013. dec. 22. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!