Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barátaink átjönnek szilveszter...

Barátaink átjönnek szilveszterkor. Mivel készüljek?

Figyelt kérdés
Eddig csak ennyi jutott eszembe: töltött fasírt tekercs, őzgerincben kocsonya és francia saláta. De kevésnek érzem, persze lesz még sütemény és pogácsa. De kellene még valami hús étel féle, valami különleges, szokatlan.
2013. dec. 20. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem különleges, nem szokatlan. Hideg sült. Amúgy van egy ötlet, a feleségem idei terve. Elmondom privátban, de ha meg is csinálod, és bejön, légyszi ne add ki saját kajádnak.
2013. dec. 20. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Ne félj ne fogom megcsinálni nekem ez nem jött be. Bocsi.
2013. dec. 20. 10:05
 3/12 anonim ***** válasza:

Én biztosan úgy várnám őket, hogy a több óráig tartó bulihoz a gyomor is kellőképpen elő legyen készítve, vagyis hagyományosnak mondható menüvel:

- húsleves

- valami pörköltféle, vagy párolt-sült hús mártással, körettel

- esetleg még valami hidegtál féle is, ami ott is maradna az asztalon végig

- utána jöhetnének a sütik

Ezekkel meg lehet alapozni a hajnalig tartó "vigasság"-ot


Éjfélkor meglepinek vagy virslit, vagy debreceni páros kolbászt sütve, mustárral, majonézzel

2013. dec. 20. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

LOL

Csak hangosan gondolkodom, hogy érdekesnek tartom, hogy valaki egy közösségi oldalon csak priviben hajlandó valakinek átadni egy receptet, mert hogy az titkos.

De kérdem én, honnét tudja, hogy kinek adja át? Mi értelme van a titkolózásnak, úgysem tudja, hogy kit tisztel meg a bizalmával, akkor viszont mire jó ez az egész.


Választ az 1-estől nem várok, majd elgondolkodik rajta, ha akar!

2013. dec. 20. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Persze meglehet, hogy egy jó adag körömpörkölt, vagy pacal is tökéletes, attól függ, milyen a társaság.

Valamivel később még a hideg-sültek, és éjfélkor valami meglepi még attól jól jöhet nekik.

2013. dec. 20. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem különleges, nem szokatlan, de nálunk mindig bejött baráti körben a tatárbifsztek.És nem feltétlenül bélszínből, más finom marhaalkatrészből is finoman el lehet készíteni. Na persze szeretni kell, ennyi az egész :-)Már leírtam ide, a csirkemájas karajtekercsemet is, meg az aszaltszilvás- gombás-töltelékes hústekercset is, de, aki kéri szívesen leírom újra.
2013. dec. 20. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Pulyka beigli (2 rúd)


Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,


A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.


Töltelék:

15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),

0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),

kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),

kevés örölt bors,


A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg. Ha kihült vékonyra szeleteljük..

A rudakat úgy kell egymás mellé tenni ,a tepsibe ,hogy a rudakat sütő papír válasza el . így nem tud a 2tészta összesülni.

2013. dec. 20. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja, ha már őzgerinc, nagyon finom Andi konyhájáról az őzgerinces -baconos csirkemell, vagy máshonnét a csirkekuglóf is.
2013. dec. 20. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem buli lesz nálunk, csak baráti összeröffenés, nem hiszem, hogy hajnalig fog tartani, kisgyermekesek is lesznek.

Szárnyas ételeket nem akarok csinálni, babonából ilyenkor csak disznót lehet.

Még egyszer köszönöm a fáradozásaitokért, de okosabb nem lettem.

2013. dec. 20. 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szilveszterkor lehet szárnyas ételeket enni : új év napján :január 1én nem szabad szárnyast enni .
2013. dec. 20. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!