A mézeskalács cukormáza hogy nem romlik meg?
Figyelt kérdés
Ugye a mázban nyers tojás fehérje van, ami melegben nagyon hamar megromlik elvileg(legalábbis a süteményekben, krémekben).
Akkor a cukormáz hogy áll el mégis 1-2 hétig a melegben is?
2013. dec. 18. 21:49
1/5 anonim válasza:
Nem nyers a tojásfehérje, hanem gőz fölött gyakorlatilag meg van főzve a cukorral.
2/5 anonim válasza:
+ cukor konzervál, erre az elvre alapul a kandírozás is, pedig elvileg a gyümölcs önmagában romlandó lenne
3/5 anonim válasza:
#1:
A cukormáz nincs megfőzve!
A tartósság oka egyszerű: a cukor maga a tartósítószer, a sok cukor nem engedi megromlani.
4/5 anonim válasza:
A cukor tartósító hatása miatt. Egyébként én sem főzöm a cukormázat.
5/5 anonim válasza:
A vásári "tükörszíves " régi mézeskalácsokat is tojásfehérjés cukormázzal készítették, mégis hónapokig Árulták, fogyasztható volt bármikor.
A mostani díszítés is ezen az elven működik, csak cukor és tojásfehérje (főzés nélkül ) és szintén nem romlik meg a cukor tartósító volta miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!