Van egy csomó fagyasztott gyümölcsöm, (alma körte barack málna). Milyen finomságot csinálhatnék belőlük?
én amikor szülinapi tortát csináltatok (feketeerdő) mindig a fagyasztott gyümit adom alapanyagnak. isteni zselészerű tölteléket ad. most viszont van kb 6 kg fagyasztott málna, eper, szeder keverékem, dzsemmet csinálog belőle.
volt amikor gyümilevest készítettem, volt amikor mézzel és joghurttal keverve ettük.
Eperke
Szia,akkor írom.
14 dkg liszt
14 dkg cukor
2 tojás
fél dl olaj
fél dl forró víz
egy pup.teáskanál sütőpor
a tojásokat szétválasztod,a sárgákat a cukorral habosra kevered.bele az olaj, a meleg víz, a sütőporos liszt.
fehérjéket pár csepp citromlével /ecettel/ keményre vered
óvatosan összekevered a lisztes cuccal.
ha gyüm.tortaformát használsz, alaposan zsírozd ki minden
bordáját,szórj bele egy kis lisztet és a liszt is érjen
mindenhova. a domború részre öntsd, majd szépen elterül
előmelegített sütőbe kb. 15 perc.tűpróba!
vékonyan vajazz meg egy lapos tálat.kiveszed a kész piskótat, raborítod a tálat és hirtelen fordítsd meg.
vizezz be egy konyharuhát, jó lutykos legyen,takard le
a tortaformát, hadd gőzölögjön.közben mondjuk egy kés
nyelével ütögesd, és kis idő múlva óvatosan emeld le.
elvileg szépen el kell válnia a tésztától.
3 dl tejben főzz egy akármilyen pudingot /én vaniliásat
szoktam / a piskóta mélyedésébe öntsd bele, rakd ki bármilyen gyümivel, szépen a gyümölcs adta forma lehetősége szerint.
Kissé bele kell nyomkodni a gyümiket,tetejére szines vagy
színtelen tortazselé előírás szerint.
Ha kihűlt máris fogyasztható.Dekoratív,olcsó, gyors és
finom.
Kapcsos formában is lehet,akkor sütőpapir kell a tészta alá, és ha már a zselé is megszilárdult akkor csúsztatjuk
tálra.
sok sikert a sütéshez !
Üdv.eric
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!