Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagymás pogácsát szeretnék...

Hagymás pogácsát szeretnék sütni! Van valami jó receptetek?

Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 08:21
 1/2 anonim ***** válasza:

hagymás-krumplis pogácsa

Hozzávalók:

1/4 kg burgonya

1/4 kg liszt

1/4 kg sütőmargarin

1 kocka élesztő

1 dl tej

pici cukor

2 fej hagyma

+ ízlés szerint fokhagyma, szalonna, bacon

1 tojás megkenni

Elkészítés

A krumplit megmosom, héjában megfőzöm, meghámozom. Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatom (lehet mélyhűtött, kiengedett élesztő is, nem kell feltétlenül friss!). A lisztbe keverek 2 teáskanál sót, belegyúrom a vajat, és a megpirított hagymát, fokhagymát és apró szalonnakockákat. Hozzákeverem a felfuttatott élesztőt, az összetört krumplit (de csak kihűlés után, hogy a vaj ne olvadjon meg). Kb. 5-10 percnyi gyúrás után gombóccá formázom, lisztel megszórom és meleg helyen 1 órát kelesztem. Ezután kinyújtom, 4x-5x összehajtom 4 rétegben, közben újra nyújtom, majd kb. 1 cm magas pogácsákat szaggatok belőle, zsírozott-lisztezett tepsire téve tojással megkenem a tetejét, és közepes lángon gyönyörű aranysárgára sütöm. Ebből a mennyiségből kb. 2 tepsi pogácsa lesz, 3-5 napig is eláll anélkül, hogy megkeményedne vagy kiszáradna.

2009. nov. 24. 08:30
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt én is megtaláltam, de krumpli nélkülire gondoltam...
2009. nov. 24. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!