Hogyan készítsek Mini Amerikai Fánkot?
Valaki tudja a pontos receptjét hogy olyan finom legyen?
Előre is köszi:)
Donut hozzávalói:
500 g búzaliszt (finom)
1/2 teáskanál só
50 g élesztő (friss)
60 g cukor
1.4 dl tej (langyos)
7 dkg vaj (puha)
3 tojássárgája
olaj
porcukor
Donut elkészítése:
1. Oldja fel az élesztőt 1dl tejben, keverje össze 3 evőkanál liszttel és 1 teáskanál cukorral, fedje le és hagyja kelni 15 percig.
2. Mikor megkelt adja hozzá a maratdék tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót és tojássárgáját.
3. Dolgozza össze sima tésztává.
4. Takarja le és meleg helyen kelessze kétszeresére.
5. Gyúrja át mégegyszer és nyújtsa ki 2cm vastagságúra.
6. Szúrjon ki a tésztából, egy kisebb és egy nagyobb kiszúró segítseégével karikákat.
7. Hagyja kelni a fánkokat 10 percig.
8. Süsse ki a fánkokat forró olajban.
9. Hintse meg porcukorral, tálalja.
10. Kínáljon a fánkokhoz lekvárt
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1 kocka élesztő,
6 dkg cukor,
1,4 dl langyos tej,
7 dkg vaj vagy margarin,
3 tojássárgája,
zsiradék a sütéshez,
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet a sóval, az élesztővel, 3 evőkanál tejjel és 1 teáskanál cukorral tálba tesszük, összedolgozzuk, liszttel megszórjuk, lefedjük, és 15 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, a maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal sima tésztává összedolgozzuk. Ezután meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, 1-2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd két különböző nagyságú pohár segítségével (3 és 7 cm-es) karikákat szúrunk ki belőle. Lisztes felületen még egy kicsit hagyjuk őket kelni, majd forró zsiradékban kisütjük őket. A végén porcukorral szórjuk meg őket.
ez az a lukas? elektromos sütőhöz is van receptetek?
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!