Szilveszterre hidegtál? Olyat szeretnék, amit előre meg tudok csinálni, vmilyen formában van és úgy szeletelhető.
stefánia vagdalt, sült húsok, köményes sertés szelet, körözöttel töltött sonkatekercs, baconbe tekert csirkemell sajttekercs, paprika,
majonézes krumplisaláta, majonézes kukoricasaláta
zsúrkenyér, díszítésnek uborka, retek, bors, saláta levelek, koktél paradicsom, majonéz, ketchup
grissini füstölt sajtba és sonkába tekerve-ez előétel is lehet pl sajtmártáshoz, fűszeres tejfölhöz stb
Van egy nagyon szép és finom tojástekercs receptem, valamint csirkemájas sertéskaraj baconba burkolva, amik hidegtálon gyönyörűen mutatnak.igaz nem formába öntöttek, de nagyon formásak :)
Ha érdekel szívesen leírom bármelyiket.
A csirkemellkuglóf és az őzgerinces csirkemell is nagyon jó hidegtálra. mindkettőt megtalálod ezen a néven a neten.
Kipróbált , finom, látványos kaják.
10:16-os: "szép és finom tojástekercs "
Ennek a receptjét le udnad írni? Elöre is köszönöm.
A tojástekercs receptje:
8 tojást 1 púpozott ek. liszttel egy pici tejjel, egy kis fej reszelt vöröshagymával, 5 dkg reszeltsajttal, sóval kis borssal, egy csokorka vágott petrezselyemmel habosra keverünk.
előmelegítjük a sütőt. kibélelünk egy kb 40 x 25-ös tepsit
sütőpapírral és beleöntjük a tojást. egy szép nagy tojáslepényt sütünk, ami néhány perc alatt kész is. Ha felpúposodik, egyszerűen megszúrkáljuk villával és szépen visszahúzódik.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. ha kihűlt borítsuk egy nagy darab folpackra és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt.
A lepényt rakjuk ki lehetőleg szögletes, nagyon vékony sonkaszeletekkel.
töltelék: 15 deka vajat sóval, borssal kis mustárral jól kikeverünk. teszünk bele 5 deka reszeltsajtot (lehet füstölt is), 1-2 apróra vágott csemegeuborkát és szintén apróra vágott piros kalif.paprikát. (kb fél db elég )
kóstoljuk meg, pikáns kellemes legyen az összhatás.
a krémet a sonka tetején egyenletesen elkenjük szépen elsimítva.
A folpack segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. egy napig hűtőben tartjuk.
kihűtve egy centis szeletekre vágjuk és salátalevéllel bélelt tálon szervírozzuk.
Látványos, ízletes vendégváró.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!