Csirkecombból valami a rántott és sülten kívül?
- Csirkecombból is lehet csirkepaprikást főzni! Nokedlivel vagy tésztával nagyon finom.
- Knorr görög fűszerkeverékkel alaposan megszórva, olajjal kikent tepsibe rakod a combokat, 1 doboz tejfölben elkevert 1 egész tojással leöntöd, reszelt sajttal megszórod, a tetejére combonként 1-1 szelet paradicsom kerül dísznek. Sütőben pirosra sütöd. Kruplipüré, petrezselymes krumpli kitűnő köret hozzá.
- 1 zsemlét tejbe/vízbe áztatsz, jól kinyomkodva összegyúrod olajon üvegesre párolt vöröshagymával, tetszőleges fűszerekkel (pl. petrezselyem, majoranna, zúzott fokhagyma, bors, só, pirospaprika) és 1 tojással. Ha még gazdagabbra akarod, tehetsz bele apróra vágott csirkemájat és/vagy gombát is. Ezt a kulimászt betöltöd a csirkecombok bőre alá, hogy szép dombocskák legyenek. Olajjal kikent tepsibe rakod őket, a bőrüket is megkened egy kis olajjal és mehetnek a sütőbe. Bármilyen körettel finom.
Csirkecombok hagymaágyon
Hozzávalók:
4-5 db alsócomb
4-5 db felsőcomb (filézett)
6 db jó nagy fej vöröshagyma
15 dkg bacon (nyers, füstölt szalonna)
Olaj
Fokhagyma granulátum
Csirke fűszer só
Só, bors, őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk be, és szórjuk meg pirospaprikával. A felforrósított olajban hirtelen pirítsuk meg a combok mindkét oldalát.
A szalonna felével béleljük ki a tepsit, szórjuk rá a felkarikázott hagyma felét, erre fektessük rá a combokat, szórjuk meg a fokhagyma granulátummal, és a csirke fűszer sóval. Tegyük rá a hagyma másik felét is, sózzuk, borsozzuk, és takarjuk be a maradék szalonnával. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet(vagy fehérbort), fóliázzuk le, és 180 C fokon, 50-60 percig sütjük, majd a fóliát levéve 200 C fokon addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!