Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecombból valami a rántott...

Csirkecombból valami a rántott és sülten kívül?

Figyelt kérdés
Kezdem már unni a rántott és sült dolgokat :) De semmi nem jut eszembe, amiből jót lehetne csinálni. Olyan recept érdekelne, ami nem olyan drága, nem kellenek hozzá nagyon cifra dolgok és ne legyen sok kalória benne, mert olyan napi 1000 alatt kell tartanom magam. Előre is köszi! :)
2009. nov. 22. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:
A tepsit enyhén zsírozd ki.A combokat sózd meg,tegyél rá kevés majorannát,kakukkfüvet és tedd egymás mellé a tepsibe.A tetejére karikázz sok vöröshagymát.Öntesd le az egészet 1 tojással elkevert főzőtejszínnel,és süsd meg.Köretnek krumplit,rizst stb.adj hozzá.
2009. nov. 22. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Juj ez fini! Köszi! :) Jöhetnek még. Neten is nézelődök. :)
2009. nov. 22. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:

- Csirkecombból is lehet csirkepaprikást főzni! Nokedlivel vagy tésztával nagyon finom.


- Knorr görög fűszerkeverékkel alaposan megszórva, olajjal kikent tepsibe rakod a combokat, 1 doboz tejfölben elkevert 1 egész tojással leöntöd, reszelt sajttal megszórod, a tetejére combonként 1-1 szelet paradicsom kerül dísznek. Sütőben pirosra sütöd. Kruplipüré, petrezselymes krumpli kitűnő köret hozzá.


- 1 zsemlét tejbe/vízbe áztatsz, jól kinyomkodva összegyúrod olajon üvegesre párolt vöröshagymával, tetszőleges fűszerekkel (pl. petrezselyem, majoranna, zúzott fokhagyma, bors, só, pirospaprika) és 1 tojással. Ha még gazdagabbra akarod, tehetsz bele apróra vágott csirkemájat és/vagy gombát is. Ezt a kulimászt betöltöd a csirkecombok bőre alá, hogy szép dombocskák legyenek. Olajjal kikent tepsibe rakod őket, a bőrüket is megkened egy kis olajjal és mehetnek a sütőbe. Bármilyen körettel finom.

2009. nov. 22. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
KÖszönöm! Ki fogom próbálni őket! :)
2009. nov. 23. 06:14
 5/5 anonim válasza:

Csirkecombok hagymaágyon


Hozzávalók:


4-5 db alsócomb

4-5 db felsőcomb (filézett)

6 db jó nagy fej vöröshagyma

15 dkg bacon (nyers, füstölt szalonna)

Olaj

Fokhagyma granulátum

Csirke fűszer só

Só, bors, őrölt pirospaprika.


Elkészítés:


A combokat sózzuk, borsozzuk be, és szórjuk meg pirospaprikával. A felforrósított olajban hirtelen pirítsuk meg a combok mindkét oldalát.


A szalonna felével béleljük ki a tepsit, szórjuk rá a felkarikázott hagyma felét, erre fektessük rá a combokat, szórjuk meg a fokhagyma granulátummal, és a csirke fűszer sóval. Tegyük rá a hagyma másik felét is, sózzuk, borsozzuk, és takarjuk be a maradék szalonnával. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet(vagy fehérbort), fóliázzuk le, és 180 C fokon, 50-60 percig sütjük, majd a fóliát levéve 200 C fokon addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.

2009. nov. 23. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!