1/8 anonim válasza:
Az egyszeru etelekkel sokszor van igy. Amilyen konnyu nagyon jol elkesziteni,olyan konnyu elrontani is. A rizst mindenki maskepp szereti. En ugy,hogy pergos, kulonallok a szemek,de van aki inkabb rizottoszeruen, puhabban. :) Azert konnyu elrontani,mert nehez eltalalni a neked eppen tetszo allagot. :)
2/8 anonim válasza:
hát figyelj, 32 éves vagyok, a családban mindenkinek én készítem a szülinapjára a kaját, karácsonykor is mi látjuk vendégül az egész családot ( mi 5-en vagyunk tesók, és az ős kis családjuk. a férjemék 3-an vannak és nekik is a kis családjuk) bármikor, álmomból felébredve, még csukott szemmel elkészítek szinte bármilyen ételt, de a rizs, na az rajtam is kifog. 16 éve sütök, főzök mindig dicsérve vagyok, de az a k***a rizs.:DDDDD a férjem is pergősen szereti, de nekem úgy olyan nyers... viszont nem tudom eltalálni a kettő közti állagot, vagy ragacs lesz, vagy szinte nyers :/
3/8 anonim válasza:
Én mindig elrontom.. Meg a teát is, pedig ezeknél egyszerűbben elkészíthető dolgok alig vannak.. :D
4/8 anonim válasza:
Sosem rontottam még el a rizst. Az a titkom, hogy akármilyen állagú lesz, szeretem. Pergős is jó, a csomós is jó. Egyébként általában sikerül is az általam előre belőtt állapotot eltalálnom. Én pl teflon edényben készítem, kevergetem, és utólag vizezem, amíg nem lesz jó. Előre eltalálni a mennyiséget elég nehéz.
5/8 anonim válasza:
Ez nekem új, hogy a rizst el lehet rontani, igaz, mi a tapadósat szeretjük. Mindössze mindig leragadt, de mikróban nincs ilyen gond. A párom párnaponta főz egy tállal, a vizet is simán eltalálja, legfeljebb vizes lesz a végén, de később beszívja azt is, ő pedig boldog lesz a puha kis rizsével. (Én ritkán eszem rizst, de szerintem is jól sikerül.)
6/8 anonim válasza:
Én is pergősen szeretem . Először ,azt hiszem 2-3 alkalommal nekem is csak az a ragacsos valami sikeredett . De aztán rájöttem a lényegére :) És ma már mindig finom pergős rizst eszünk . Ha esetleg valakit érdekel leírom hogy csinálom : Én mostanában megveszem a zacskós rizseket,ezek ugye előgőzölt vagy előfőzött rizsek . Ugyanúgy kevés olajon megpirítom a rizsszemeket . (Kiveszem őket a zacsiból ugye !!!! ) Ez úgy közepes lángon csinálom,itt sózom is . Aztán ha megpirultak,felöntöm annyi vízzel ami ellepi,plusz még egy kicsivel . Ráteszem a fedőt,visszaveszem a lángot,és párolom . Majd olyan 10 perc után ránázek.Ha lyukacsos,és már nem sok víz van rajta,akkor megkeverem,itt már nem kell neki sok idő . Többször ránézek . Ha nincs alatta már víz,elveszem a láng elől,és fedővel a tetején hagyom még hogy a maradék nedvesség is lepárologjon róla . :) Ennyi :)
7/8 anonim válasza:
Hat en vettem egy Tefal rizsfozot, azzal nem lehet elrontani.
8/8 anonim válasza:
90%-ban a rizstől függ, hogy milyen lesz. ha olyan a rizs, akkor jóval túl kell főzni, hogy ragacsos legyen. Meg kell találni az ízlésednek megfelelő márkát. Én is 4-5-öt kipróbáltam, mire megtaláltam a megfelelőt, én pl. utálom a ragacsos rizst, nekem a pergős ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!