Császár Elisabeta kérdése:
Hétvégén jönnek haza anyumék egy hetes kirándulásról és szeretnék főzni valamit ami jól mutat és finom és amit szombaton csinálnék meg Vasárnapra! Van valami ötletetek?
Figyelt kérdés
2013. nov. 21. 17:36
1/2 anonim válasza:
Ajánlom a rántott húsos palacsintát. Szombaton nyugodtan előkészítheted, vasárnap frissen kisütöd, krumplipürével, vagy zöldséges rizzsel nagyon finom.
főzöl egy pörköltet, akár disznóból, akár csirkehúsból, amit persze előtte vagy utána ki kell csontozni, vagy filét veszel. ledarálod a kész pörköltet, egy kis tejföllel lazítod. fűszerezed magyarosan.
sütsz cukor nélküli palacsintákat. betöltöd a hússal, feltekered, a két végét bedugod. hagyományosan bepanírozod, és a hűtőben várhat másnapig.
Isteni finom , biztosan ízlene a szüleidnek is. valami savanyúság illik mellé.
2/2 anonim válasza:
Szerintem olyan ételt kéne készítened,ami,ha előző nap megcsinálod,másnap felmelegítve is jó legyen.Vagy olyant,amivel a munka szombaton van,és vasárnap kellene készre sütni.Én ilyent csinálnék:Hosszúkás őzgerinc vagy kalácsformát-lehetőleg teflonosat-kivajazol,bele liszt-tojás-reszelt sajtba "panírozott" csirke vagy pulykamell egy rétegben,erre nyers brokkolirózsák-lehet karfiol is,de az nem mutat olyan jól-megint hús-majd valami piros-pld paradicsomszeletek,vagy főtt répa-majd megint hús.A tetejét be lehet borítani bacon-szeletekkel.Ezt beteheted a hűtőbe.Mielőtt jönnek haza a szüleid, megsütheted,alufóliával letakarva közepes hőmérsékletnél kb 1 órán át,majd pár percre le kell venni a fóliát,hogy rápiruljon a bacon.Csinálhatod úgy is, hogy alulra(is)teszel bacont, akkor ki is lehet majd borítani egy tálra.Valószínűleg így is, csak nem lesz olyan mutatós. Valamilyen sajátával szerintem szuper.Ha olcsóbbat szeretnél,akkor csinálj rakott krumplit,azt is előző nap előkészítheted,már csk sütni kell. Általában szokták szeretni az emberek.De,ha nem akarsz ennyit pepecselni,akkor csinálj csirkemell csíkokból olyasmit,mint a pörkölt,de ne tegyél hozzá pirospaprikát,hanem,mielőtt elkészül,csíkokra vágott sonkát és csemegeuborkát és ananászbefőttet-kisebb darabokra vagdosva(leve nélkül,ezzel már csak egyet kell forralni és tejszínnel-ananászlével behabarni.Feketeborssal lehet ízesíteni.Ennek direkt jó,ha pár órát áll,jobban összeérnek az ízek.Sütőben sült(potato wedges) krumpli vagy hasábburgonya illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!