Marhapörkölt után mit lehet kínálni a vendégeknek?
Estebédre szeretném meghívni a családot. Egytálétel lenne marhapörkölt formájában két körettel: burgonyával és tésztával. Savanyúsággal, kenyérrel. Ezután mit kínálhatnék még a vendégeknek, hogy ne csak egyféle étel legyen? Frissensülteket pl.? Tudnátok segíteni esetleg egy-két olyan recepttel, ami alapvetően könnyű, marhapöri után örömmel ehető étel, mégis nagyon finom?
Köszönöm!
Én személy szerint nem csinálnék még egy főételt, a marhapöri elég laktatós.
Ráadásul elég karakteres kaja, szóval ha más főételben gondolkozol, akkor azt vagy inkább előtte kéne csinálni, vagy kevesebb marhapörit, és akkor mellé valami mást.
De én csak marhapörit csinálnék, és utána mondjuk gundel palacsintát. Azt általában mindenki szereti, finom is, illik is utána, meg elég is ez így.
Vagy ha még egyszerűbb kell, akkor jégkrémtorta!
Azt csak fel kell szeletelni. :)
Kiváló kontrasztot ad egy emberes, kicsit csípős vörösboros marha után. Kicsit lecsillapítja az ízlelőbimbókat!:)
És nem is olyan nehéz, tömény, mint a gundelpala.
Először is: nem akarok okoskodni, de a marhapörkölt körettel, nem egytálétel, de ez mindegy.
Más. Egy jó vörösboros-tarhonyáa marhapörkölt után maximum még testes vörösbort, esetleg valami könnyű desszertet adnék.
Még egy főétel teljesen felesleges.
(pl. rakott palacsinta, somlói, császármorzsa é társai)
Egy jófajta marhapörkölt inkább a sört-bort kívánja, a gundel-palacsinta viszont erre nem igazán jó alap.
Ha mindenképp akarsz még valamit asztalra tenni:
- kolbászhúst gyúrnék, kis golyókká, csípős törtpaprikába forgatva, fogpiszkávól tepsiben, sütőben megsütve mint rágcsálni való utó-ételt tenném asztalra,
- mellé még csirke/pulyka mellehúsát kiklopfolnám, kb. 5x5-ös méretre darabolva palacsinta-tésztába forgatva megsütném, (szintén fogpiszkálóval tálalnám) hogy aki a csípős kolbász-golyókat nem akarja, az is tudjon még valami sósat a borozgatás közben enni
Utána tennék asztalra egy kis tálca sós-pogácsát, és egy tányér kockára vágott almás-pitét, meggyes-pitét, hasonlót. Azt már inkább csak a nők és gyerekek fogják díjazni! :))))
Szerintem ez így eléggé kerek ebéd lenne!
kaja, már nem kell...
Száraz, testes vörösbor az illik utána.
villányi vörösek, soproni kékfrankos esetleg egri bikavér, (természetesen a minőségi kategóriából és nem a kommersz asztali verzióból!)
Mint mindig, most is egyetértek Doboszolival, max kiegészíteném pár dologgal:
1. Utána ne gondolkodj semmiben, inkább előtte, ha teljesebb menüt szeretnél. Nem kell túlspilázni, valami egyszerűbb leves bőven elég, ha nem ünnepeltek, csak együtt vagytok... Valami könnyű zöldség-, vagy gyümölcsleves.
2. Másik főfogást csak akkor csinálj (de akkor mindenképp!), ha van valaki, aki nem szereti a marhahúst... ugyanis kevesen közömbösek vele. Vagy szeretik, vagy utálják. Én pl. az utóbbi... de olyan szinten, hogy udvariasságból sem eszek belőle, max kis krumpli szafttal.
3. Marhapöri után bőven elég egy tál sós pogácsa... na meg az elmaradhatatlan jó minőségű testes vörösbor.
Most, hogy végigolvastalak titeket, rájöttem, hogy hülyeség volt este feltenni a kérdést és megnézni a válaszokat, mert csak azt értem el vele, hogy marha éhes lettem. :DDD
Köszönöm szépen, hallgatok jó tanácsaitokra, nem készítek frissensültet, csak valami sütit.
Köszi még egyszer mindenkinek, aki időt szánt rám, szép estét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!