Miket szoktatok főzni 2 napra? Ötleteket szeretnék.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szinte bármi eláll 2 napig és finom is 2. nap, ha megfelelően van felmelegítve.
Pl. pizzát és hasonlókat a sütőben érdemes, akkor másnap is ropogós lesz, nem gumis állagú sz*r a mikrótól.
Egyébként pörköltfélék, paprikások (legyen akár hal, akár csirke-disznó, akár gomba), lecsófélék (pl. ratatouille), rakottasok (rakott brokkoli, karfiol, krumpli, padlizsán, cukkini...), csőben sültek (pl. olaszos tészta, tejszínes spárga, stb.); de bármilyen sütőben vagy serpenyőben sült hús vagy zöldségféle is ugyanúgy felmelegíthető. A rántottaknál csak 1 napit süss ki, a többit panírban tedd a hűtőbe, és másnap frissen rántsd ki. A brassóinál csak a krumplit kell frissen kisütni. De pl. tepsis krumpli is jó másnap ha a sütőben pirítod meg felmelegítésképp. A levesekből is mindent fel lehet. Ázsaiai tészták... rakott húsok, tejszínes vagy szószos húsok... zöldségágyon sült húsok... töltött gomba/paprika/paradicsom/hagymafejek... fasírozott, főzelékek, töltött palacsinta (sokféle sós töltelékkel készíthető). A végtelenségig sorolhatnám.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja meg még ami nem árt, az a maradékok újrahasznosítása, így kevés/0 főzéssel lesz új étel 3. nap.
Pl. ha marad sült paradicsomleves, akkor 3. nap csinálok belőle besűrítve, sonkával tésztára való öntetet. Ha marad pörkölt, akkor megy húsos palacsintának. Ha marad krumpli akkor összetöröm és krumplipüré, hagymás törtkrumpli, stb., de tölteléknek is jó valamibe vagy krokettnek. Mellé meg gyorsan kisütni valamit. Maradék leveshúsból pástétom, stb., ezer meg ezer dolog lehet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
pörkölteket
töltött káposztát
bolognai spegetti
rakott krumpli
rakott kelkáposztát
gulyás leves
bab leves
lencse leves
halászlé
sült csirke comb
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ami még finom másnap is .
sültek
savanyúkáposztás ételek
rakott dolgok
tarhonyás hús
lúdas kása
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én mindig két napra főzök, kivétel a szombat.
Ami a héten elsz:
rakott karfiol
túrós csusza
tarhonyás hús
Múlt héten volt:
zöldséges csirke
lazacleves
borsófőzelék fasírttal
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ket napig igazabol a legtobb etel finom marad.
Paprikas krumpli, rakott krumpli, barmilyen rakott zoldseg daralthussal, csoben sult zoldsegek,fozelekek fasirttal, husos raguk tesztaval vagy rizzsel, rizottok, tarhonyas hus, rizseshus, sajtos tepsis csirke, gombaragu,porkolt, vargabeles, rizsfelfujt, husos vagy zoldseges pite.
Ami nem jo felmelegitve szerintem az a sult virsli,a rantott hus vagy zoldseg, sultkrumpli, steak burgonya, frissen sult husok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!