Libahájat sütés elött megkell sózni?
Figyelt kérdés
Nem tudom ,a neten azt is írják ,hogy ígen és azt is hogy nem ..2013. nov. 8. 13:20
2/4 anonim válasza:
Nem kell! Sütés után a tányéron sózd!
4/4 doboszoli válasza:
Civakodni vagyok kénytelen..))
30 évig sütöttem a zsírt só nélkül. Egyszer a jó(vagy rossz?) sorsom Mátraszentimrére vezérelt disznót vágni.
Echte tót falu.
A zsír sütésekor a háziasszony, mintegy mellékesen megkérdezte, hogy rá van-e már téve a só. Nemleges válaszomra a reakciót nem írnám le...
Ennyit az előzményről.
Jelenleg hetente 30-90 kiló szalonnát sütök, (igaz, hogy disznó, de a libára is érvényes) a zsírszalonna felrakásakor dobok rá 30 kilónként egy jó "fél marok" sót.
A zsír semleges marad, a tepertő finoman sós, nem kell evéskor sózni.
Ajánlom kipróbálni, és itt köszönném meg a "tót lyánynak", akinek a nevére már sajnos nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!