Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azt az óriási, páncélos rákot...

Azt az óriási, páncélos rákot élve főzik meg?

Figyelt kérdés
2013. okt. 29. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Altatva van : Beteszik a fagyasztóba pár órára : lelassul a müködése ,és így teszik a főző vízbe.
2013. okt. 29. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag igen. Ha megölnék, megromlana a húsa, mire a vízbe dobják. Ezért élve főzik meg.
2013. okt. 29. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Valahol beteszik a hűtőbe, mélyhűtőbe.

Valahol élve főzik meg.

Valahol meg először belevágnak a fejébe, egy éles késsel végig vágják a fejét és úgy teszik a forró vízbe.

2013. okt. 29. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Egyik rosszabbul hangzik, mint a másik...

Köszönöm!:)

2013. okt. 29. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez még különösen finom módszer mind. Nézz meg egyszer egy disznótort v birka vágást.
2013. okt. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 bumbi02 ***** válasza:
47%

Nem igazán szoktak a fejére vágni, egyszerűen forró vízbe dobják őket..


A disznóvágás szerintem jóval "emberibb" ennél. Amennyire emberi lehet levágni egy élőlényt. De mégmindig humánusabb mint élve megfőzni.

2013. okt. 29. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Itt is írják, hogy a fejét félbe vágják és attól egyből elpusztul!


Homár elkészítés:


Egy félbevágott, frissen főtt homár már evésre kész - az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy felnyitod az ollóit (ha még nem törtek meg) egy kalapáccsal, hogy hozzájuss az ollóban lévő húshoz.


Ha élő homárt vettél, meg kell ölnöd mielőtt, megfőzöd. Ennek leghumánusabb módja, ha 2 órára fagyasztóba vagy egy lezárt jégvödörbe teszed - ettől eszméletét fogja veszteni. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy nem mozog, egy éles késsel vágjuk át a fejét hosszában és reméljük, hogy ettől egyből elpusztul.


Másik módszer, hogy a nyugodt homárt egy nagy lábos hideg, sós vízbe és lassan forraljuk fel. Meg fog halni, mielőtt felforr a víz. Ha a víz elérte a forráspontot, csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük lassú tűzön a homárt 15 percig az első 450g-ért. Főzzük még 10 percig lassú tűzön egy extra 450g-ért, de maximum 40 percig. Ha megfőtt, a páncélja téglavörössé fog válni. Szűrjük le a vizet és hagyjuk kihűlni.

2013. okt. 30. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Nagyon rossz volt ezeket olvasni, mindenem ez az étel és tudtam, hogy így készül, de leírva borzalmas, nem tudom, hogy hogy fogom tudni így újra megenni.
2013. okt. 30. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 11.32-esnek a részletes leírást.

Én szakács vagyok, de homárral még nem volt dolgom, csak elgondolkodtam, hogy valóban állatkínzásnak minősül-e az elkészítése.

És csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz, -bár még nem kóstoltam- valóban elrettentő 1-2 művelet.

Disznótoron rendszeresen vettem részt és nekem már az is brutális volt, de ha arra gondolok, hogy egy élőlényt élve főznek meg, a kannibalizmus jut eszembe.

2013. nov. 1. 11:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!