Hogy állítjátok össze a heti menüt, minden nap más kategóriájú ételt főztök?
Nem állítok össze heti menüt. Azt főzök, amit épp kívánok, aminek a munkálataihoz kedvem van, befolyásol persze a hűtő állapota is, vagy ha olyan tartalmast kéne összehozni, hogy a párom vihessen belőle munkába... Soktényezős a dolog. Most ősszel volt, hogy azért is sütöttem, mert jól jött a fűtés ;) Olyan más jellegű, otthonosabb tőle a levegő, nem az a fél fok emelkedés a jó benne. Nyáron úgysem sütöttem, hiányoznak már az effélék.
De én úgyis mindennap zöldséget, olajos magvat és tojást eszem (bár ezek igen változatosan s más jellegűként jelennek meg)... Viszont ha már pár napja nem volt pl. leves, akkor hiányolom és főzök. Vagy nem főzök, mert nyers levest eszünk. Édesség akkor van, ha vágyunk rá, de azt összedobok bármikor percek alatt, terv nélkül.
Én azt találom ki, hogy vasárnap milyen (húsos) ételt fogok főzni (magamnak egyébként is minimum 2 napra főzök), és átgondolom, hogy azt esetleg másnap hogyan tudom átvariálni, ha nem akarom 2x ugyanazt enni. (Persze egy jó kis marhapörkölt jöhet többször is!!) Hozzávetőlegesen eldöntöm, hogy azok után kedd-szerda mi lesz a kaja, így ezekre a napokra már bevásárolom a hozzávalókat még pénteken.
Szerdán átgondolom a csüt-péntek-szombat és vége a hétnek.
Persze nálam is van, hogy akár még főzés közben is változtatok, vagy éppen a bevásárláskor látok meg valamit és kiderül, hogy rögtön arra leszek éhes. Tehát nem csinálok "merev és megmásíthatatlan" terveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!