Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy állítjátok össze a heti...

Hogy állítjátok össze a heti menüt, minden nap más kategóriájú ételt főztök?

Figyelt kérdés
Pl. hétfő tészta, kedd főzelék, szerdán édes kaja, stb.
2013. okt. 18. 22:40
1 2
 1/11 anonim válasza:
17%
Sehogy, tepertőt eszek állandóan.
2013. okt. 18. 22:54
 2/11 anonim ***** válasza:
egy napon kötelező hús vagy húskészítmény ,ha összetett leves van pl. gulyásleves,frankfurtileves akkor a második fogás lehet édesebb és kevésbé laktatóbb szlivásbukta stb. a szín sem mindegy változatosnak kell lennie + ha egyszerűleves van pl.lebbencsleves akkor a másodiknak sűrítettnek kell lennie pl főzelék stb,röviden ennyi de lehet még bonyolítani komlettálás stb.
2013. okt. 18. 22:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem állítok össze heti menüt. Azt főzök, amit épp kívánok, aminek a munkálataihoz kedvem van, befolyásol persze a hűtő állapota is, vagy ha olyan tartalmast kéne összehozni, hogy a párom vihessen belőle munkába... Soktényezős a dolog. Most ősszel volt, hogy azért is sütöttem, mert jól jött a fűtés ;) Olyan más jellegű, otthonosabb tőle a levegő, nem az a fél fok emelkedés a jó benne. Nyáron úgysem sütöttem, hiányoznak már az effélék.

De én úgyis mindennap zöldséget, olajos magvat és tojást eszem (bár ezek igen változatosan s más jellegűként jelennek meg)... Viszont ha már pár napja nem volt pl. leves, akkor hiányolom és főzök. Vagy nem főzök, mert nyers levest eszünk. Édesség akkor van, ha vágyunk rá, de azt összedobok bármikor percek alatt, terv nélkül.

2013. okt. 18. 23:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Hangulat függő, amit megkívánunk.
2013. okt. 19. 03:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is amit megkívánunk,de szinte mindennap húsos étel van,mert párom eléggé válogatós. A tészta szinte felejtős is emiatt :/ Szoktam egytál ételeket is készíteni . Pizzát , stb....
2013. okt. 19. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Dehogy! Az keszul amit eppen megkivanunk. Reggel megbeszeljuk ki mit enne, aztan kitalaljuj kozosen.
2013. okt. 19. 09:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is hangulatfüggő. Egy hétre előre nem tudom megmondani, hogy jövő péntek majd palacsintát kívánok-e vagy sem.
2013. okt. 19. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Én azt találom ki, hogy vasárnap milyen (húsos) ételt fogok főzni (magamnak egyébként is minimum 2 napra főzök), és átgondolom, hogy azt esetleg másnap hogyan tudom átvariálni, ha nem akarom 2x ugyanazt enni. (Persze egy jó kis marhapörkölt jöhet többször is!!) Hozzávetőlegesen eldöntöm, hogy azok után kedd-szerda mi lesz a kaja, így ezekre a napokra már bevásárolom a hozzávalókat még pénteken.

Szerdán átgondolom a csüt-péntek-szombat és vége a hétnek.

Persze nálam is van, hogy akár még főzés közben is változtatok, vagy éppen a bevásárláskor látok meg valamit és kiderül, hogy rögtön arra leszek éhes. Tehát nem csinálok "merev és megmásíthatatlan" terveket.

2013. okt. 19. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok persze mi sem tervezzük otthon a családban de én étterembe dolgozok és ott szigorúbban vesszük ezeket.
2013. okt. 19. 19:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Minden nap legyen hús, ez az alap. Egyszer, max. kétszer van tészta, csakis durum (általában a tésztás étel is húsos, de itt előfordulhat kivétel). Hal minimum egyszer, de inkább töbször. A többi alkalommal vegyesen van mindenféle hús. Szeretjük a csirkét, kacsát, libát, sertést, marhát. Általában ezeket fogyasztjuk. Főzeléket és levest nem eszünk. Az egytálételek közül is keveset szeretünk. Édesség nem szokott lenni mint főétel, csak mint desszert, de általában egy héten egyszer. A többi alkalomra van itthon joghurt, túrórudi, puding, csoki, stb.
2013. okt. 19. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!