Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok olyan ételeket...

Tudnátok olyan ételeket ajánlani, amihez alma kell?

Figyelt kérdés
Kaptam egy csomó almát ajándékba, és már kétféle almás pitét is sütöttem belőle (1-1 tepsivel), de még mindig van. Persze szeretem az almát magában, nyersen is, csak gondoltam, feldobnám valamivel. Egy kis változatosság nem árt.:-))
2013. okt. 13. 13:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Tehetsz gyümölcslevesbe is szerintem.Én kompótot főztem mikor sok almánk volt.Ebéd után ettünk belőle mindig kis desszert gyanánt.
2013. okt. 13. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
bundásalma is nagyon finom
2013. okt. 13. 13:45
 3/11 Varga Lilla 2000 válasza:
48%
szerintem az almaspite is nagyon finom csak le kell reszelni sok almát és két tészta közé kell rakni aztán meg kell sütni es kész
2013. okt. 13. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Karamellás alma (ajándékba is jó, dekornak is):

[link]

Almás torta, muffin, sütemény, pite, pohárkrém, stb., almás-fahéjas palacsintatorta, magokkal és aszalt gyümölcsökkel mézesen sütött töltött alma

Sült kacsa/libamáj almában tálalva, egész kacsát/libát is süthetsz almaágyon, almás-fokhagymás csirkecomb, de akár disznót is süthetsz almásan:

[link]

2013. okt. 13. 14:16
 5/11 anonim ***** válasza:
almapálinka!
2013. okt. 13. 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:

alma lekvár

piskóta almával

francia saláta

tojásos almasaláta

almakrém piítóshoz

almakrémleves piritott mandulával

2013. okt. 13. 15:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Almafánk! ha kéred szívesen leírom.
2013. okt. 13. 17:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Húha! A felsorolt finomságok jó részének eddig még csak hírét sem hallottam! De nagyon izgalmasan hangzanak! Sajnos azonban étolajat nem szabad ennem, mert érzékeny vagyok rá (az almás pitét természetesen vajjal csinálom), így pl. az almás fánk és a bundás alma máris kiesett, ugye? Pedig biztosan nagyon finomak. De mégis majd valami olyasmit választok, amihez nem kell olaj.

Nagyon köszönöm a tippeket, mindenkinek ment a zöld kéz!

2013. okt. 13. 19:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, dehogy esett ki!

Olíva, tökmag, szezámmag, stb. olajban is kisütheted (nem kell úsznia, elég egy fél centi olaj a serpenyőbe), ráadásul jóval egészségesebb is lesz.

2013. okt. 13. 19:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor jól van!:-))
2013. okt. 13. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!