A petrezselymes burgonyát hogyan lehet jól megcsinálni, ha mondjuk 3 kiló krumpliból csinálom?
A kockára vágott krumplit sós-vegetás vízben főzöm ki, majd leszűröm.
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, majd hozzá-adom az apróra vágott petrezselymet (ennek a mosás után rajtamaradt) aminek a vizétől a hagyma egy kicsit besűrűsödik.
Majd belekavarom a leszűrt krumplit, alaposan, és a fakanállal egy kicsit meg is töröm, hogy a hagymás zsírt igya magába. Közben sózom, borsozom.
Én így szoktam, így tanultam, így szeretem! :)))
Az elsö két válaszolónak szövegértelmezési gondjai vannak, a kérdezö NEM fött krumplit akar összekeverni petrezselyemmel!!!
AZ igazi petrezyelmes krumpi úgy készül, hogy a feldarabolt, megmosott, megsózott krumplit kevés zsiradékon fedö alatt párolják, és amikor egyenletesen puha, akkor szórják rá az összevágott petrezselymet, de azzal már csak összemelegítik. A különbég jelentös, sokkal finomabb így, mint az üzemikonyhás fött krumpli + sütött petrezselyem.
Ha sok krumplit akarsz, akkor nagy alapterületü edényben kell párolni a krumplit, akkor egyenletesen puhul. Nekem van egy kb 28 cm-es serpenyöm, abban megy, ha neked nincs, akkor vagy két kisebb edényben próbáld meg, vagy tepsiben a sütöben párold a krumplit, ott nem ég le olyan gyorsan és egyenletesebben puhul meg.
Valóban a 3-as "kell Neked"!(nagyon bölcsen)
Igaz, hogy macerásabb, mint a főtt krumpli, de sokkal finomabb is.
Mindössze egy hibátlan serpenyő(lehetőleg teflon, vagy kerámia), bőséges zsír, (persze ne ússzon benne) és némileg több idő szükséges hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!