Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A petrezselymes burgonyát...

A petrezselymes burgonyát hogyan lehet jól megcsinálni, ha mondjuk 3 kiló krumpliból csinálom?

Figyelt kérdés
Ha több krumplival csináltam eddig,akkor vagy letapadt az alja,valami még nyers volt...áááá. (Nem az a verzió érdekel engem,hogy megfőzzük a krumplit,és rászórjuk a petrezselymet,hanem az igazi petrezselymes burgonyáé,ahol párolni szokták )
2013. okt. 12. 16:02
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
én nem csak megszórni szoktam vele... olajon megpárolom ( ill. csak összemelegítem ) a petrezselymet és a főtt krumplival összekeverem
2013. okt. 12. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
36%

A kockára vágott krumplit sós-vegetás vízben főzöm ki, majd leszűröm.

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, majd hozzá-adom az apróra vágott petrezselymet (ennek a mosás után rajtamaradt) aminek a vizétől a hagyma egy kicsit besűrűsödik.

Majd belekavarom a leszűrt krumplit, alaposan, és a fakanállal egy kicsit meg is töröm, hogy a hagymás zsírt igya magába. Közben sózom, borsozom.

Én így szoktam, így tanultam, így szeretem! :)))

2013. okt. 12. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Az elsö két válaszolónak szövegértelmezési gondjai vannak, a kérdezö NEM fött krumplit akar összekeverni petrezselyemmel!!!



AZ igazi petrezyelmes krumpi úgy készül, hogy a feldarabolt, megmosott, megsózott krumplit kevés zsiradékon fedö alatt párolják, és amikor egyenletesen puha, akkor szórják rá az összevágott petrezselymet, de azzal már csak összemelegítik. A különbég jelentös, sokkal finomabb így, mint az üzemikonyhás fött krumpli + sütött petrezselyem.


Ha sok krumplit akarsz, akkor nagy alapterületü edényben kell párolni a krumplit, akkor egyenletesen puhul. Nekem van egy kb 28 cm-es serpenyöm, abban megy, ha neked nincs, akkor vagy két kisebb edényben próbáld meg, vagy tepsiben a sütöben párold a krumplit, ott nem ég le olyan gyorsan és egyenletesebben puhul meg.

2013. okt. 12. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tepsiben, a sütőben, alufolia alatt parod meg.
2013. okt. 12. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ az 1-2 válaszolónak is,de igen nekem a 3.-ra volt szükségem :) Párolva sokkal finomabb a krumpli :) Megpróbálom ,köszi :)
2013. okt. 12. 16:54
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Valóban a 3-as "kell Neked"!(nagyon bölcsen)

Igaz, hogy macerásabb, mint a főtt krumpli, de sokkal finomabb is.

Mindössze egy hibátlan serpenyő(lehetőleg teflon, vagy kerámia), bőséges zsír, (persze ne ússzon benne) és némileg több idő szükséges hozzá.

2013. okt. 13. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!