Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit fozzek, ami par napig...

Katerina106 kérdése:

Mit fozzek, ami par napig eleg harom tagu csaladnak?

Figyelt kérdés

Olyan kajak erdekelnek, amit megfozok pl. vasarnap es kedden is fogyaszthato?! Munkam miatt keves a szabadidom,igy nagyon be kell osztanom az idomet,mindenkep fott etelt szeretnek tudni a hutoben.

Levesek, foetelek, barmi johet.Kiados is legyen, ne is tul draga, de mindenkep finom es egeszseges , na meg a ket eves kisfiam is tudjon enni belole.

Elore is koszonom a segitsegeteket.


2013. okt. 12. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én is szeretek vasárnap ilyet főzni, amig még kedden is jó :) Pld. gulyásleves.. jó nagy adag. Töltött káposzta, székely káposzta. Gyümölcsleves. Bolognai spagetti. Rakott karfiol. Kelkáposzta főzelék pörkölttel.
2013. okt. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
paprikás krumpli,rakott krumpli,paradicsom mártás,husos tészta,pörkölt,fasírozott,gulyás leves,
2013. okt. 12. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Fasírt, rántott hús, paprikás krumpli, tojásos nokedli.
2013. okt. 12. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
sült galamb
2013. okt. 12. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Az egészséges szűrőfeltétellel nem tudok, mit kezdeni, mert nem egyértelmű. Én mint majdnem paleós, az alábbiakat nem szoktam enni, de legalább elég kiadósak ahhoz, hogy akár több napig is kitartson egy fazék:

- slambuc (s igazából bármilyen masszívan tésztás étel, egy jó sűrű lebbencsleves is ilyen)

- chilis bab vagy bármely más sűrű, száraz hüvelyesből készült étel (a lencselevest tovább gazdagítja s remekül feldobja egy kis reszelt füstölt sajt... :D)

- curry (húsos vagy csak zöldséges :)) rizzsel


A főtt rizs eleve jó kiindulópont, olcsó, laktató, pár napig remekül eláll a hűtőben. Rengeteg ételhez megy, mi zöldséges rizsnek, gyümölcsrizsnek, kakaós-mazsolás rizsnek és egy csomó zöldségétel mellé szoktuk enni (pl. lecsó, curry...). Illetve én kevésbé, párom a nagy rizsfogyasztó, főz egy tállal (a mikróban nem ragad le), majd hol ehhez, hol ahhoz eszi, ha épp nincs semmi, akkor jön a gyümölcsös és kakaós rizs. Így meg se unja, hogy szinte folyton azt eszi.


A kiadósságot növelni tudja a hús is, de nem szoktam húst enni, így olyanokat nem írtam.

2013. okt. 12. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Olcsó, eláll és hatalmas adagokat lehet belőle főzni (ha van 5 vagy több literes lábasod, ez fontos):


Krumplifőzelék, de minden főzelék amúgy, csak ez a kedvencem:)

Bableves pogácsával (mi így szoktuk enni, ilyenkor nincs második), jó sűrű legyen a leves

Paprikás krumpli

Csirkepaprikás/csirkepörkölt/gombapaprikás/gombapörkölt - nem feltétlen kell hozzá nokedlit szaggatni, jó az különféle tésztákkal, rizzsel is, amit frissen is kifőzhetsz, vagy akár szintén elvan 2-3 napot a hűtőben)

Spagetti

Lasagne

Cannelloni

Bármilyen szószos tészta (ezt most nem sorolom fel, de a paradicsomostól a tejszínes-laskagombásig szinte minden.)

Rizottó (gombás, csirkés-borsós, stb.)

Krémlevesek és levesek: a krémlevesek mellé pirított kenyérszeleteket kínálj, tegyél beléjük sajtot, úgy jó laktatóak - sokan nem kívánnak utána mégegy fogást

Fasírozott (ha egészségesen akarod, akkor kevés legyen a hús aránya benne, és zöldségekkel, pl. borsó, bab, répa egészítsd ki. De készíthetsz pusztán zöldségfasírozottat pl. sajtból, cukkiniból és természetesen zsemléből).

Paradicsomos gomba

Tárkonyos csirkeragu

Töltött zöldségek. 2-3 napot boldogan elvannak a hűtőben, olcsók, és felmelegítve is olyanok, mint frissen. A töltés lehet darált hústól kezdve tejszínes sajtig minden. Szóval pl. töltött cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma, paprika, gomba stb.

Ratatouille

Lecsó

Paradicsomos-mozzarellás padlizsán/csirkeszeletek

Pörköltet is lehet főzni zöldségekből is.

Párolt zöldségekkel töltött zsemle, sajttal megszórva, be a sütőbe

Chili con carne

Héjában sült krumpli töltve


Az egészség témát inkább úgy közelíteném meg, hogy sovány húsokat vegyél, és kevés zsiradékban készítsd el őket, ne sokat használj a pörköltfélékhez is, csak amennyit kell. A zöldségeket ne főzd túl, hogy minél nagyobb legyen a vitamintartalmuk. Kenyerekből igyekezz teljes kiőrlésűt venni (mind egészségesebb, mind laktatóbb), rizsből barna rizst, stb.

Tehát az elkészítésen nagyobb a hangsúly, mint magán az ételen.


A 2 éves fiad érdekében meg a legtöbb ételt készítsd kicsit kevesebb fűszerrel, főleg a csípős nélkül, és az asztalnál tegye ezt bele, aki akarja. Így majdnem mindenből ehet ő is.

2013. okt. 12. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ja mégvalami: palacsinta, kisütheted 1 nap is és minden nap felmelegítheted, töltheted sósan (zöldségekkel, felvágottal, sajttal) is, úgy remek ebédre!

lángos - elkészíted a tésztáját és minden nap frissen sütsz ki belőle! pár napig boldogan elvan a hűtőben. igaz, ez kissé egyoldalú így.

2013. okt. 12. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!