Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol lehet darázsfészek süti...

Hol lehet darázsfészek süti formát venni?

Figyelt kérdés

olyat, amivel ilyen sütit lehet csinálni:

[link]

2009. nov. 10. 12:43
 1/7 anonim válasza:
Boltba.
2009. nov. 26. 00:49
 2/7 A kérdező kommentje:
nemmondod? melyikben? mert azokban, ahol én néztem nem volt...
2009. nov. 26. 08:54
 3/7 anonim ***** válasza:
es ha vmi egyszeru hengeres formaba toltened es a vegen kivesned a kis koroket? nem vagyok biztos benne h lehet ilyen format kapni, en legalabbis sehol sem lattam.
2009. nov. 29. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Morgós csúcs

Elkészítési idő:

30 perc Nehézség:

könnyű

Hozzávalók:

A tésztához:

Rama sütőmargarin: 8 dkg

tej: 0,5 dl

keserű kakaópor: 4 dkg

porcukor: 30 dkg

darált dió: 20 dkg

darált háztartási keksz: 10 dkg

A forgatáshoz:

kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:

Rama sütőmargarin: 10 dkg

rum: egy kevés

darált háztartási keksz: 15 dkg

porcukor: 5 dkg

fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg

Egyéb hozzávalók:

fagyasztott vagy befőtt magozott meggy

kézi citromfacsaró: egy

Elkészítése:

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Én ezt szoktam. Szerintem hasonló lehet mint a darázsfészkes csak nem kell hozzá forma. Nagyon finom, kiadós és mutatós. Megpróbálok képet is másolni ha nem sikerül bocsi.

[link]

2009. nov. 29. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
2009. nov. 29. 22:49
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket
2009. nov. 30. 09:24
 7/7 ildikeee82 válasza:
100 forintos boltban lehet venni, én is ott vettem ősszel.
2011. dec. 16. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!