Parasztgyerek, nem akarod a Nosalty-ra felrakni a receptjeid?
:)
Ez :) : [link]
Csak én a mi kedvencünkkel töltöttem , azaz paradicsomos alap,sonka,kukorica,sajt :) Én tennék még bele ananászt is,de párom nem szereti :)
#21: a 'Parasztgyerek' nyugdíjas rejtjelző, informatikus, programozó és nem vágyik a hírnévre. Amiket leírok csak nosztalgia, gyerekkorom emlékei amiket szívesen megosztok 'szűk' körben. Most már ismét falusi vagyok, időm is tömérdek, ha valaki is úgy gondolja szívesen írok, ajánlok neki régi, gyerekkorombeli recepteket. Na egy egyszerűt még ma utolsóként:
Törvebab, törtbab:
Hát ez családtól függően kb. 0,5-1 kg. fehér - gersli bab, egy kis krumpli - ezt később bele - só puhára főzni. Amikor megfőtt áttörni, ledarálni és vissza a tűzhelyre minimális vízzel - azzal amiben főtt - Egy kis liszttel besűríteni akár rántásszerűen is. Egy nagyobb fej hagymát zsíron üvegesre pírítani, - ezzel kell a kitálalt babot nyakon önteni, kvázi ez a feltét :) Hozzá frissen vágott savanyúság, - amit a füstölt húsleveshez írtam - és friss kenyér. Állagra a babnak úgy kell kinézni mint egy kelkáposzta főzeléknek.
Holnap folytatom a 'memoárjaimat' :)
#22: Felénk ezt lángossal készítik, a tésztája majdnem ugyanaz, sőt, de mi nem nagyon esszük azt amiben nincs hús : Töltelék: Kolbász, fasírthús, rosszabb esetben gomba, a sajt az mindig játszik :)
Erről jut eszembe egy kis húsos palacsinta, tejföllel nyakon öntve, sajttal megszórva, lesütve. Na jól van most már alvás mert elhízunk :)
Persze írjál minél többet, nagyon jó olvasni a régi magyar egyszerű, laktató és finom ételekről.
ha van időd és kedved, látogasd az oldalt és örvendeztess meg bennünket a receptjeiddel.
Üdv a klubban :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!