Sürgős! Lecserélhetem ebben a sütiben a lisztet?
Ha nem vagy gluténallergiás, ennél sokkal egyszerűbb is finom tortaalap receptem van gyümölcstortára, vagy ima kapcsos tortaformára. a többi túrókrém, gyümölcs mehet a recept szerint.
a piskóta alaptészta. 14 deka finomliszt, 14 deka cukor,2 tojás, , fél deci olaj, fél deci melegvíz, , egy púpozott teáskanál sütőpor.
a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
a sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal, a melegvízzel és a sütőporos liszttel. ebbe lazán belekeverjük a tojáshabot.
zsiradékkal kikent, lisztezett gyümölcstortaformába (vagy kapcsosba ) és kb 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
ha gyformába sütüttük, akkor kiborítjuk egy vajazott (érdemes egy vizes viledával hűteni a formát és utána óvatosan leemelni)tálra és úgy töltjük pudinggal vagy túrókrémmel, rá a gyümölcs, majd a zselé. kapcsosban rátöltünk mindent és hűlés után pattintjuk ki a formából és tálra csúsztatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!