Krumpli főzelék milyen színű nálatok piros vagy fehér?
11: a hagyma után a tűzről lehúzva (nem szabad megégetni a paprikát) megszórod jó nagy adag pirospaprikával (mivel olajban oldódik, ezért ilyenkor kell). Erre megy a krumpli, víz. Később a tejfölös habarás befejezésképp.
:) A fehéret hogy készítik? ott simán kimarad a paprika?
Nem szószerint kell érteni szerintem a kérdést. használ-e valaki pirospaprikát vagy sem, talán így érthetőbb...
Piros nálam a paradicsomoskrumpli.
Valaki leírhatná akkor a fehéret is :)))
Meg azt, hogy annak úgy milyen íze van?
Nem tisztem bíráskodni, de mielőtt kitör a "vihar a biliben":
A krumpli főzelékben -szerintem- a paprika csak a színt befolyásolja, az ízt nem. Ám -Szamosi séf úr szerint- "először a szemünkkel eszünk".
Tehát kinek-kinek, ízlés szerint.
......................
Jómagam kicsit pirosan készítem, és savanyúan,babérosan, frissen füstölt kolbásszal, vagy disznónyelvvel.
Semmi hiba nincs!
2-3 kanál egy átlag adag (mondjuk 4 literes edényben) persze, hogy érződik.
Ezért írtam, hogy én "kicsit pirosan" készítem, tehát csak színezek vele. A domináns fűszer a babér, az ecet, a bors.
Kinek a pap...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!