Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpli főzelék milyen színű...

Krumpli főzelék milyen színű nálatok piros vagy fehér?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 17:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
már elnézést, de nálatok komolyan piros a krumplifőzelék??? én még olyat sohasem ettem , se nem láttam!!! woow!! hogy kell elkészíteni?
2013. szept. 30. 18:48
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

11: a hagyma után a tűzről lehúzva (nem szabad megégetni a paprikát) megszórod jó nagy adag pirospaprikával (mivel olajban oldódik, ezért ilyenkor kell). Erre megy a krumpli, víz. Később a tejfölös habarás befejezésképp.

:) A fehéret hogy készítik? ott simán kimarad a paprika?

2013. szept. 30. 19:06
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

Nem szószerint kell érteni szerintem a kérdést. használ-e valaki pirospaprikát vagy sem, talán így érthetőbb...

Piros nálam a paradicsomoskrumpli.

2013. szept. 30. 19:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
12!!! kösziiiiiiiiiiiiiiii , a fehér receptjét nem tudom sajnos fejből, de ha jól emlékszem megy bele liszt is , de inkább vki más írja, mert én mindig receptből csinálom
2013. szept. 30. 19:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja , én keveset használok pirospaprikát, de azért nem egy jó adagot.éppen csak nem legyen fakó.
2013. szept. 30. 19:12
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Valaki leírhatná akkor a fehéret is :)))

Meg azt, hogy annak úgy milyen íze van?

2013. szept. 30. 19:15
 17/21 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem tisztem bíráskodni, de mielőtt kitör a "vihar a biliben":

A krumpli főzelékben -szerintem- a paprika csak a színt befolyásolja, az ízt nem. Ám -Szamosi séf úr szerint- "először a szemünkkel eszünk".

Tehát kinek-kinek, ízlés szerint.

......................

Jómagam kicsit pirosan készítem, és savanyúan,babérosan, frissen füstölt kolbásszal, vagy disznónyelvvel.

2013. szept. 30. 19:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Doboszoli: szerinted a paprikának nincs íze, vagy hogy gondoltad? :) Szerintem határozottan érezhető a krumplifőzeléken, de ha minimális mennyiségben kerül bele, akkor meglehet, hogy nem. Nem tudom, én 2-3 kanállal teszek, ahogy nagyanyám is tette :)
2013. szept. 30. 19:54
 19/21 doboszoli ***** válasza:

Semmi hiba nincs!

2-3 kanál egy átlag adag (mondjuk 4 literes edényben) persze, hogy érződik.

Ezért írtam, hogy én "kicsit pirosan" készítem, tehát csak színezek vele. A domináns fűszer a babér, az ecet, a bors.

Kinek a pap...stb.

2013. szept. 30. 20:10
 20/21 anonim ***** válasza:
90%
Feher! Nem finom paprikasan szerintem, bar nem kostoltam meg olyat. Baberlevel van nalunk benne, es krumplival suritjuk be,nen rantassal.
2013. szept. 30. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!