Paradicsom pürét szeretnék készíteni de nem akarom a paradicsomokat megpucolni. Így is ugyan olyan lessz az íze?
Ugyanolyan lesz. Én szeretem a paradicsom héját, nem értem ezt a nagy paradicsom pucolós mániát. Soha nem szoktam megpucizni, bármibe is teszem.
De az előző leírta hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megcsinálni, ha ragaszkodsz hozzá.
Nem illik ide, de mindig a körülmetélés jut róla eszembe.
Eltenni akarsz nagyobb mennyiséget, vagy egy kajára valót.?
ha eltenni,akkor elő a darálót, felfőzni,és utána botmixerrel elsimítani.(egy kedves, nagyon tapasztalt válaszoló ötlete,akinek a tanácsaiban eddig még nem csalódtunk./ha csak egy szószra valót,akkor tényleg nem nagy kunszt lehúzni a héját és egyszerűen alaposan megfőzni. bár a botmixer ilyenkor is hasznos társ.
A héjjal az a baj, hogy nem fő szét, és pöndörödik, még kisebbre vágva is,és elég kellemetlen, ha az ember szájpadlására tapad...
Szép érett,(esetleg napon, leszedve még utóérlelt) paradicsomokat vágj 2-4 felé, a "csumákat" vágd ki, majd a fellelhető legapróbb (3-4mm) rostélyon, húsdarálón daráld le. Forrald fel, tedd bele a tartósítószert, ha akarsz fűszert, és neki a botmixerrel.
Héja, magja "eltűnik", és olyan sűrű anyagot nyersz, hogy pl.paradicsom leveshez jócskán hígítani kell.
Ha rétegződik, no pánik, felhasználás előtt újra megjáratni a botmixerrel.
Több éve kipróbált, működő módszer!
Még valami.
Azért kell kivágni a csumát, mert (egy kertész kollégától tudom, és elhiszem Neki) az év összes adagolt vegyszere, egyebe ebben gyűlik össze.
Aki nem hiszi, járjon utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!