Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsom pürét szeretnék...

Paradicsom pürét szeretnék készíteni de nem akarom a paradicsomokat megpucolni. Így is ugyan olyan lessz az íze?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, mielőtt húsdarálóval ledarálom ,valahogy pucoljam meg. De èn időhiány és a héjj rostartalma miatt nem akarok tőle meg szabadulni.

2013. szept. 29. 14:04
 1/10 anonim válasza:
Ha ki fözöd sima forró vizbe a paradicsomot,le jön róla a héja,és nem lesz babrás,hámozgatni :)
2013. szept. 29. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan lesz. Én szeretem a paradicsom héját, nem értem ezt a nagy paradicsom pucolós mániát. Soha nem szoktam megpucizni, bármibe is teszem.


De az előző leírta hogyan lehet egyszerűen és gyorsan megcsinálni, ha ragaszkodsz hozzá.


Nem illik ide, de mindig a körülmetélés jut róla eszembe.

2013. szept. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Meg kell mondjam, ebben nincs tapasztalatom, de én tipikusan nem pucolom meg az efféle dolgokat (legyen az padlizsánkrém vagy almaturmix, megy bele a héj is, soha nincs semmi gond, úgyis elturmixolom). Ha elég apró lesz a héj, el nem tudom képzelni, hogy különösebb különbség adódna.
2013. szept. 29. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, ha eléggé apróra tudom darálni akkor már nem zavarna. De azt mondják hogy ezt húsdarálóval nem tudom megcsinálni. Az nem darálja elég finomra. De majd meg próbálom én ezt mert magam akarom látni :-) . Ha nem lessz jo akkor turmix!
2013. szept. 29. 16:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Eltenni akarsz nagyobb mennyiséget, vagy egy kajára valót.?

ha eltenni,akkor elő a darálót, felfőzni,és utána botmixerrel elsimítani.(egy kedves, nagyon tapasztalt válaszoló ötlete,akinek a tanácsaiban eddig még nem csalódtunk./ha csak egy szószra valót,akkor tényleg nem nagy kunszt lehúzni a héját és egyszerűen alaposan megfőzni. bár a botmixer ilyenkor is hasznos társ.

A héjjal az a baj, hogy nem fő szét, és pöndörödik, még kisebbre vágva is,és elég kellemetlen, ha az ember szájpadlására tapad...

2013. szept. 29. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyobb mennyiséget akarok eltenni.
2013. szept. 29. 18:11
 7/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Szép érett,(esetleg napon, leszedve még utóérlelt) paradicsomokat vágj 2-4 felé, a "csumákat" vágd ki, majd a fellelhető legapróbb (3-4mm) rostélyon, húsdarálón daráld le. Forrald fel, tedd bele a tartósítószert, ha akarsz fűszert, és neki a botmixerrel.

Héja, magja "eltűnik", és olyan sűrű anyagot nyersz, hogy pl.paradicsom leveshez jócskán hígítani kell.

Ha rétegződik, no pánik, felhasználás előtt újra megjáratni a botmixerrel.

Több éve kipróbált, működő módszer!

2013. szept. 30. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Az utsó megmondta a frankót de a többinek is köszönöm :-)
2013. szept. 30. 07:02
 9/10 doboszoli ***** válasza:

Még valami.

Azért kell kivágni a csumát, mert (egy kertész kollégától tudom, és elhiszem Neki) az év összes adagolt vegyszere, egyebe ebben gyűlik össze.

Aki nem hiszi, járjon utána!

2013. szept. 30. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nem is véletlenül hivatkoztam Rá burkoltan... :D
2013. szept. 30. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!