A cegnel, ahol dolgozom, fozoversenyt tartunk oktober vegen. Nyerni akarok! Igy varom a listat a legizletesebb magyar etelekrol amiket elkeszithetnek. Koszontem!
Hortobágyi húsos palacsinta - tejföllel :) nyamiiii :) desszertnek meg jó kis almáspite :) ugyis almaszezon van :)
2013. szept. 27. 00:04
12/18 anonim válasza:
Nekem a halászlé, a csülkös bableves és a töltött káposzta a kedvencem.
2013. szept. 27. 07:28
13/18 anonim válasza:
Töltött káposzta, körömpörkölt, belsőrészpörkölt. Bár az utóbbi kettő esetében megoszlanak az ízlések, tehát azok lehet, hogy rizikósak.
Birkapörkölt, marhalábszár pörkölt.
Szerintem a pörköltfélékkel nem igen lehet mellé fogni, a magyarok elég pörköltesek szerintem.
2013. szept. 27. 07:52
14/18 anonim válasza:
Szerintem az egyik legnagyszerűbb magyar étel a palócleves.
De egyébként írta valaki korábban, hogy ha nyerni akarsz ne válassz olyan ételeket, amik megosztják az embereket. A halat és a gombát én is kapásból kizárnám, pedig én nagyon szeretem őket.
Egyszer csináltam egy ételt, valami olyasmivel megpróbálkozhatsz akár. Főtt füstölt csülköt és párolt savanyú káposztát kenyértésztába töltöttem, és kisütöttem. Szóval lényegében egy töltött kenyeret kaptam. Kínáltam hozzá mindenféle mártogatóst, tormát, mustárt, fokhagymás tejfölös szószt. Volt sikere. Lehet hidegen is, melegen is fogyasztani, csinálhatsz nagy kenyeret is, vagy kisebb zsömléket. Persze nem a legegyszerűbb étel, de ha sikerül, lehet vele sikered. :)
2013. szept. 27. 15:19
15/18 anonim válasza:
Nekem is a harcsapaprikás jutott eszembe, bár nem tudom mennyire számít magyarnak tengeri halból - ugyanis az édesvízi halakat nem eszem meg. Nekem egy marhalábszár pöri is bejönne juhtúrós sztrapacskával, bár ha jól tudom, az meg szlovák, vagy milyen. Vagy írták még a hortobágyit. Na az tuti, azt is szeretem.
2013. szept. 28. 17:00
16/18 anonim válasza:
Én is biztos, hogy valamilyen pörköltöt/paprikást vinnék, az nagyon jellegzetes, szinte mindenki szereti és máshol nem nagyon csinálnak hasonlót. Azt hiszem vörösboros nyúl paprikást csinálnék nokedlivel
2013. szept. 28. 22:11
17/18 anonim válasza:
Hát a vörösboros nyusziból én már biztos nem ennék. A nyulat eleve nem szeretem, a borral vagy bármilyen alkohollal készült ételeket szintén nem. Szerintem merész választás. Egyébként valószínűleg magyar ételként mindenki pörköltet fog vinni. Érdemes lenne ettől elrugaszkodni.
2013. szept. 29. 02:20
18/18 A kérdező kommentje:
Annyira finomakat irtok, hogy csak csorog a nyalam kozben. De tenyleg! Koszonom szepen a hasznos hozzaszolasokat. Most hetvegeig eldontom mi lesz aztan majd referalok, hogy mi lett az eredmeny! Udvozlet!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!