Meddig kell főzni a csirkemáj pörköltöt, s főzés közben sózhatom?
Figyelt kérdés
2009. nov. 6. 10:19
1/7 anonim válasza:
kb. fél óra mig megfő, viszont csak akkor sózd meg, ha már teljesen megfőtt, és levetted, mert ha közben sózod, keserű ize lesz
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtál.
2009. nov. 6. 10:36
3/7 anonim válasza:
sok szakácskönyv odáig merészkedik, hogy azt mondja: csak a tányéron szabad sózni. egy a lényeg: főzés közben sose sózd a májat :)
4/7 anonim válasza:
Most renitens leszek. Én mindig sózom főzés közben a csirkemájat. Sok hagymával lecsó alapra dobom, paprika, só és egy kevés vörösbor. Soha nem lett sem kemény, sem keserű.
Szerintem akkor keserű, ha az epével érintkezett és nem lett kivágva az a rész.
Szóval több, mint 20 éve csinálok resztelt májat ezen a módon, de mindig puha, ízletes és szaftos:)
5/7 anonim válasza:
én is már a főzés legelején megsózom a csirkemájat, hülyeség, hogy akkor kemény lesz - az enyém mindig vajpuha
kis lángon kell főzni és csak addig, mikor már nem folyik véres lé, mikor beleszúrod a villát
6/7 anonim válasza:
A szárnyasmájakat főzés közben is lehet sózni.
Buday Péter szakács is mondta.
7/7 anonim válasza:
Csatlakozom! Tiszta baromság, hogy nem lehet sózni a csirkemájat! És pillanatok alatt megvan, 10 perc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!