Egy elveszett receptet keresek, megvan valakinek az újság amiben benne volt?
azt hiszem a narancsbomba... ilyen zselés, narancsszeletekkel van kirakva a tál és úgy kell tálalni, hogy kifordítod az edényből...
Sok tejszín kellett hozzá, és triple sec is.
Megvan neked?
Csokoládés narancsbomba
Hozzávalók 16 szelethez:
3 közepes mag nélküli narancs
50 g kristálycukor
A joghurtkrémhez:
1 tasak/6 lap zselatin (10g)
2 narancs
1-1,5 dl rostos narancslé
3 dl natúr joghurt
120 g kristálycukor
3 dl tejszín
A csokoládékrémhez:
1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
250 g étcsokoládé
5 ek. olaj
4 + 4 ek. narancslikőr (trple sec)
5 dl tejszín
16-18 babapiskóta
mentalevélkék
Továbbá:
2 egymásba illő,3 és 1,5 liter űrtartalmú tál
1,Az összes narancsot forró,folyó víz alatt alaposan megsikáljuk.3 narancsot (kenyérszeletelővel) 3 mm vékonyan felkarikázunk.A köpenyhez 1 dl vizet felforralunk 50 g kristálycukorral,majd több részletben beleforgatjuk az ép-szép narancsszeleteket.2 percig főzzük-puhítjuk,aztán lapostányérra terítjük,és hagyjuk kihűlni.
2,A nagyobbik tálat kibéleljük 2-3 folpackcsíkkal úgy,hogy szélük túllógjon a tál peremén.
A kisebbik tál külsejét szintén bevonjuk folpackkal.A nagyobbik tál oldalfalát kirakjuk a kissé egymásra csúsztatott narancsszeletekkel.
3,A joghurtkrémhez a zselatint fél dl hideg vízben felpuhítjuk.Belereszeljük a maradék szirupba 2 narancs héját,levüket mérőpohárba szűrjük,rostos narancslével 3 dl-re kiegészítjük,aztán a sziruphoz öntjük.Hozzáadjuk a cukrot,majd lassú-gyöngyöző forralással besűrítjük,és a joghurthoz keverjük.
4,A zselatint felolvasztjuk,összedolgozzuk 2 kis merőkanál joghurttal,majd a joghurt egészéhez keverjük.Amikor kötni kezd,beleforgatjuk a 3 dl tejszínből vert kemény habot,és a "narancsköpeny" aljára simítjuk.Belenyomjuk a kisebbik tálat úgy,hogy a krém egészen a nagyobbik tál pereméig érjen,majd 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
5,A csokoládékrémhez a zselatint beáztatjuk fél dl hideg vízbe.A csokoládét felaprózzuk,meleg vízbe állított lábaskában felolvasztjuk,elkeverjük 5 ek. olajjal,hagyjuk langyosra hűlni.4-4 ek. likőrrel és tejszínnel felolvasztjuk a zselatint.A maradék tejszínt krémsűrűségűre felverjük,majd hozzákeverjük a zselatinos elegyet,és gyorsan eldolgozzuk a kanalanként hozzáadott csokoládéval (gyorsan dermed!).
6,Kiemeljük a nagyobbik tálból a kisebbiket (a fóliával együtt),majd a "kráterbe" simítjuk a csokoládékrémet.Tetejét kirakjuk a babapiskótákkal,meglocsoljuk a maradék 4 ek. likőrrel,végül visszahajtjuk a fóliaszéleket,és további 12 órára a hűtőbe tesszük.Tálalás előtt lapos tálra borítjuk a bombát,leemeljük róla a tálat és a fóliát,végül mentalevélkével díszítjük.Vékony szeleteket tanácsos vágni belőle,mert laktató!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!