Milyen konyhai só fajták vannak és melyik mire jó?
Figyelt kérdés
Múltkor sót akartam venni otthonra és végignézve a választékon elkerekedett a szemem, hogy mennyi féle van még az ízesítés nélküli (pl füstös, fokhagymás, fűszeres stb) változatokon kívül is.
Asztali, vákuumos, tengeri, bányászott, nagyszemű, jódozott, jódozatlan, ki tudja milyen még.
Valaki le tudná írni, hogy akkor most melyiket kell venni, illetve melyik mire jó vagy mire nem jó?
2013. szept. 17. 17:54
2/7 anonim válasza:
A kóser só a jó. :D Amúgy só só= NaCl. mindegyiknek ez a képlete. A különböző nevek a fogyasztói társadalom megtévesztését szolgálják, mivel az emberek könnyen megvezethetők. :)
3/7 anonim válasza:
a só nacl, de a boltokban a sók nagy arányban tartalmaznak kálium kloridot.
Tiszta NaCl vagy himaláya só vagy parajdi só. Ezekben nincs sok kálium, ami egészségkárosító.
4/7 doboszoli válasza:
Minden natúr só jó mindenre. Talán a jódozottakat nem kellene használni töltelék árukba.
Az "ízesített só" mint olyan, szerintem is nettó lehúzás.
5/7 anonim válasza:
Én a tengerit használom . Nem kell belőle sokat használni,és mégis ízesíted vele rendesen az ételt , nem mint a vákumosnál :)
6/7 mustafa33 válasza:
Semmi esetre sem flurozottat, sem káliumosat ( +KCl, ezt reklámozzák mint szívbarát sót, de nem mondják más oldalon mit okoz...), ha lehet még jódozottat sem (bár az alföldön lehet hogy hasznos, de ez is káliumot tartalmaz vegyjele KI), a kśer só tiszta. A himalájait ne akard tudni milyen körülmények között bányászák és juttatják hozzád :( Egyszer gyanús piros foltok voltak benne, kivizsgáltattam és vér volt!
7/7 mustafa33 válasza:
A tengeri só akkor lenne tiszta, ha nem partmenti vízből párologtatnák. Legtisztább a mélybányákból bányászott vagy szivatyúzott só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!