Milyen ételeket szoktatok sütni, főzni hétköznapokon pl ha rendelkezésetekre áll fő alapanyagnak a színhús?
Melyik része ez attól is függ.
Egészben sütve fokhagymsan
sertés pörkölt
Brassói
bakonyi szelet
Le is darálhatod : rakott kelkáposzta vagy más rakott zöldség ,
Fokhagymás pecsenye
Holstein szelet
A fentieken túl, amit az 1-es írt:
- rizseshúst kockára vágva,
- csíkokra vágva borsos tokánynak,
- csíkokra vágva lisztbe forgatva hirtelen sütni + valamilyen mártást hozzá + főtt rizst,
- felkockázod és gulyásleves
- zöldbabbal palóc-leves
- ledarálod és rakott káposztának
- ledarálod és húsos palacsintának
- ledarálod és töltött cukkini, pattiszon, fehér-tök
Bakonyi szelet :
Ha nem bordád van a szeletelt húst úgyan így kell előkészíteni..
A bordákat előkészítjük, elősütjük, majd lábosba szedjük. Az apró kockákra
vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk
a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a cikkekre
vágott gombát, és lassan pároljuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük
fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel és
a bordákra öntjük. Kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát vagy lecsót
adunk hozzá. Fedővel lefedve lassan pároljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint
ízesítjük sóval.
A puhára párolódott bordákat kiemeljük a lábosból. Tejfeles habarással
sűrítjük a párolólevet. Sóval ízesítjük, lassan készre forraljuk. Az elkészített
bakonyi mártásba visszahelyezzük a bordákat. Lassan összeforraljuk. Fedővel
lefedve tartjuk melegen tálalásig.
A bordákat forrón, előmelegített tálra tálaljuk. Megöntözzük a mártással.
Tetejére tejfölt és paprikaszínt locsolunk. Külön köretestálban galuskát adunk
hozzá. Azonnal felszolgáljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!