Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket szoktatok...

Milyen ételeket szoktatok sütni, főzni hétköznapokon pl ha rendelkezésetekre áll fő alapanyagnak a színhús?

Figyelt kérdés
Mit lehet készíteni húsból? (sertéshús)

2013. szept. 16. 10:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Melyik része ez attól is függ.

Egészben sütve fokhagymsan

sertés pörkölt

Brassói

bakonyi szelet

Le is darálhatod : rakott kelkáposzta vagy más rakott zöldség ,

Fokhagymás pecsenye

Holstein szelet

2013. szept. 16. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Hogyan kell elkészíteni a Bakonyi szeletet?
2013. szept. 16. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:

A fentieken túl, amit az 1-es írt:

- rizseshúst kockára vágva,

- csíkokra vágva borsos tokánynak,

- csíkokra vágva lisztbe forgatva hirtelen sütni + valamilyen mártást hozzá + főtt rizst,

- felkockázod és gulyásleves

- zöldbabbal palóc-leves

- ledarálod és rakott káposztának

- ledarálod és húsos palacsintának

- ledarálod és töltött cukkini, pattiszon, fehér-tök

2013. szept. 16. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Bakonyi szelet :

Ha nem bordád van a szeletelt húst úgyan így kell előkészíteni..

A bordákat előkészítjük, elősütjük, majd lábosba szedjük. Az apró kockákra

vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk

a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a cikkekre

vágott gombát, és lassan pároljuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük

fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel és

a bordákra öntjük. Kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát vagy lecsót

adunk hozzá. Fedővel lefedve lassan pároljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint

ízesítjük sóval.

A puhára párolódott bordákat kiemeljük a lábosból. Tejfeles habarással

sűrítjük a párolólevet. Sóval ízesítjük, lassan készre forraljuk. Az elkészített

bakonyi mártásba visszahelyezzük a bordákat. Lassan összeforraljuk. Fedővel

lefedve tartjuk melegen tálalásig.

A bordákat forrón, előmelegített tálra tálaljuk. Megöntözzük a mártással.

Tetejére tejfölt és paprikaszínt locsolunk. Külön köretestálban galuskát adunk

hozzá. Azonnal felszolgáljuk

2013. szept. 16. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!