Hétfőn ti is a hétvégéről maradt mardékot eszítek meg?
Szomszéd néni szerint rosszul csinálom mert : szombaton kéne olyat főznöm amit még vasárnap is eszünk : és nem úgy vasárnap főzők annyit amit hétfőn eszünk ..
Azon meg végkép kiakadt ,hogy van amikor szombaton olyat főzök amit még hétfőn is eszünk ..
pl : húsleves ,pörkölt ,
Nálunk is hétvége a nagyobb főzés ideje, mert akkor tágabb családra főzök.Ennek ellenére mindig van mindenből 1-1 adag maradék, amit elteszek a fagyóba, ha nem is hétfőn, de a hét valamelyik napján előkerülnek.
sokszor szaporításképpen egy kis átalakításon esnek át, de mindig minden maradék elfogy. pl két adagnyi pörköltmaradékból egy kis savanyúkáposztával a héten egyszer székelykáposzta lesz.Hét közben ketten vagyunk, sokszor nem is egyformát eszünk, mert " ki mit talál, az az övé "jelszóval azért megegyezünk.
természetesen azért friss étel is kerül az asztalra, a maradék 2-3 evésre elég általában.
Köszönöm mindenkinek :
Most meg nyugodtam ,hogy nem az én gépezetemben van a hiba .
Sokszor hétközbe meló után este is főzök ,de ilyenkor is úgy hogy 2 napra :
Én akkor főzök és azt, amit épp kedvem van (meg abból, ami van otthon, maximum hazafele veszek 1-1 dolgot ha nagyon hiányzik valami). Pl. ma még péntek estéről van maradék rakottas, de mellé tegnap főztem krémlevest is, mert ahhoz jobban volt kedvem, ma meg pizzát rendeltünk... ma még elfogy a rakottas, holnapra marad pizza, leves is. Szerintem semmi baj a 2-3 napra főzéssel, időben ugyanannyi, de utána 2 napig le van róla a gond. A másik meg hogy az általad említett ételek, főleg a levesek akár 3-4 napig is baj nélkül fogyaszthatóak...
De van hogy egyáltalán nincs is kedvünk főtt ételhez egy nap, akkor főzök következő nap... nem kell ezt szigorúan betáblázni...
Nincs ezzel semmi gond.
Mi is így csináljuk, de pl máshogy használom fel.
Ma csináltam paradicsomlevest, tepsis csirkét krumplipürével, uborkával. Holnapra is lesz, és még ma csináltam maradék főtt krumpliból(úgy főztem) krumplis tésztát, azt pedig esszük kedden, hozzá mellé uborka. A krumpli főző levéből pedig keddre lesz köménymagos leves lesz piritott fokhagymás kenyérkockákkal.
Kedden főzök babgulyást azt esszük szerdán és csütörtökön.
Lesz még paprikás krumpli de azt is kedd este csinálom meg csütörtökre, és kedd este még csinálok rizs felfújtat a szerdai babgulyás mögé.
Pénteken egy gyors bologniat terveztem.
vacsorára szoktunk enni bundás kenyeret, meleg szednvics, főtt virsli, főtt tojás, különféle krémek(sajt, fűszer, körözött), kaszinó tojás, majonézes kukorica vagy francia saláta fasírttal vagy főtt virslivel, rántott hús vagy sajt kenyérrel, uborkával
Reggelire
kalács vagy péksüti
lekváros vagy mézes kenyér
szendvicsek-párizsi, sajt, sonka, szalámi, kolbász+paradicsom
Elég gyakran ez van nálam is.
1 éve lakok egyedül és csak nemrég kezdtem el egyedül főzőcskézni, de akkor inkább nagyobb adagot főzők. Így van olyan, hogy Hétfőn főzök és Csütörtökön is azt eszem.
Hűtő arra van, hogy lefagyaszd az ételt, a szomszéd néni meg arra, hogy mindig megmondja másoknak az "okos" véleményét.
Én nem főzök minden nap. Sőt, úgy főzök, hogy hétfőre is maradjon. Itthon vagyok két gyerekkel, inkább velük játszok, mint minden délelőtt főzzek. Két naponta szoktam, kedden lesz friss étel miattuk, de ha marad, akkor a férjemmel mi előbb megesszük a vasárnapit. Amíg dolgoztam, akkor is így csináltam, csak többfélét főztem vasárnap (3-4 félét mindig, főzeléket is), aztán mindenki evett amit kedve volt csütörtökig.
Szombaton nálunk, ha otthon vagyunk, ilyen kaják vannak: hurka, szilvás gombóc, tepsis krumpli, gyors tészták, stb. Vasárnap rendes leves, hús kétféle körettel, zöldséggel, saláták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!