Van valami jó receptetek?
Ha pörköltet tudsz főzni, és rizst is, akkor nagyon egyszerű. a pulykamell ugyan elég száraz, de megoldható, ha vékony csíkokra vágod és egy jó pörköltalapon, kicsit lecsósan puhára főzöd.
közben a rizs is elkészül, és a kicsit hosszabb levű, de azért sűrű szaftos pörkölttel összekevered.
Ahogyan én készítem:
apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, karikára szelt répát-gyökeret forgatok bele és a csíkokra/kockára vágott husit, majd felengeded viszonylag rövid lével. Belerakod a sót-borsot és apróra vágott petrezselymet.
Amikor már szinte teljesen megfőtt a husi, akkor egy kicsit hosszabb lére eresztem, meghagyom "savát-borsát" és a megmosott nyers rizst belerakom. Kavargatás mellett addig forralom, míg a rizs "elkezd" színét választani, elkezd főni. Akkor elzárom alatta a gáz, és beborítva félrehúzom. Kb. fél óra alatt megdagad a rizs puhára. Persze célszerű megkóstolni, ha még nem puha, de már nincs alatta lé, akkor egy kis felforralt sós vizet önts még rá és a fedőt tedd vissza! Kb. 10 perc és minden oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!