Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami jó receptetek?

Van valami jó receptetek?

Figyelt kérdés
Szeretnék pulykamellből ilyen rizseshűsos kaját készíteni de nem tudok receptet. Ti már csináltatok? Nem akarom elrontani van valakinek tapasztalata?
2013. szept. 12. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha pörköltet tudsz főzni, és rizst is, akkor nagyon egyszerű. a pulykamell ugyan elég száraz, de megoldható, ha vékony csíkokra vágod és egy jó pörköltalapon, kicsit lecsósan puhára főzöd.

közben a rizs is elkészül, és a kicsit hosszabb levű, de azért sűrű szaftos pörkölttel összekevered.

2013. szept. 12. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogyan én készítem:

apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, karikára szelt répát-gyökeret forgatok bele és a csíkokra/kockára vágott husit, majd felengeded viszonylag rövid lével. Belerakod a sót-borsot és apróra vágott petrezselymet.

Amikor már szinte teljesen megfőtt a husi, akkor egy kicsit hosszabb lére eresztem, meghagyom "savát-borsát" és a megmosott nyers rizst belerakom. Kavargatás mellett addig forralom, míg a rizs "elkezd" színét választani, elkezd főni. Akkor elzárom alatta a gáz, és beborítva félrehúzom. Kb. fél óra alatt megdagad a rizs puhára. Persze célszerű megkóstolni, ha még nem puha, de már nincs alatta lé, akkor egy kis felforralt sós vizet önts még rá és a fedőt tedd vissza! Kb. 10 perc és minden oké!

2013. szept. 12. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanúgy csinálom, mint előttem szóló, de amikor beleteszem a rizst, akkor 20 percig fedő alatt főzöm a rizst nagyon kicsi lángon, majd legalább negyed órát hagyom a gőzben párolódni, ha készen van, jó sok apróra vágott petrezselyemmel megszórom, és a hagymát jó sok libazsírban dinsztelem, mert a pulykamell elég száraz rizsesnek.
2013. szept. 13. 07:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, már kipróbáltam, isteni lett! :)
2013. szept. 13. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!