Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lenne receptetek ebédre?

Lenne receptetek ebédre?

Figyelt kérdés
Nos,nem vagyok egy konyhatündér,de nagyon belelendültem a sütés-főzésbe.Egy nem bonyolult,ugyanakkor nem is szokványos ebédet szeretnék összeütni a családnak.Lenne ötletetek?

#ebééd #receept
2013. márc. 18. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Csirke combot csirkeszárnyat füszerezd be vegyél vegyes gombát / A húst úgy tedd a tepsibe hogy közéjük sorba rakd a gombát : A gombát csak sózd a füszereket majd át veszi a húsról . Alufólia alatt süsd amig megpuhul : Ha puha akkor vedd le a fóliát : Tejfölt vagy joghurtot keverj el 1 tojás sárgájával kevés petrezselyemmel,és fokhagymával : Öntsd a gombára és a húsra süsd jól össze .

Ha van sajtod akkor azt is tehetsz reszelve a tejfölbe . füstölt sajttal nagyon finom..

Rizs megy mellé .. A vegyes gombát aboltokban fogsz kapni kis dobozokban van 3-4 féle van benne.

A húst bármilyen csirke füszer keverékkel füszerezheted .

2013. márc. 18. 17:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Gulyásleves, utána túrós tészta.

Leves: tedd fel a husit ugyanúgy, mintha pörköltet akarnál főzni. Amikor a hús félig megfőtt, egy kicsit hígítsd meg a levét, darabolj bele pár szem krumplit, rakj hozzá karikára szelt répát-gyökeret, egy marék apróra vágott petrezselymet.

Amikor ezek is félis megfőttek, akkor (ha kell ismét hígítol a levén), raksz bele vagy fodroskocka tésztát, vagy lebbencs tésztát. Van aki csipetkét készít hozzá.

Túróstészta gondolom már nem okoz gondot.

2013. márc. 18. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Tortilla (8 db kijön 300 gramm lisztből, 4 evőkanál olajból, egy teáskanál sóból, meg fél csomag sütőporból, plusz 2-3 dl vízből).

Ebbe jégsaláta-uborka-paradicsom, vagy egyéb zöldségek kombinációját teheted. Csirkemellet pedig kis darabokra vágva, jól megfűszerezve megsütöd serpenyőben. Hozzá valamilyen öntet (csípős, fokhagymás-joghurtos, szimpla majonéz) való.

Feltekered, és voilá. :)

2013. márc. 18. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
1-es ki fogom próbálni a receptedet. Az enyém szintén csirkecomb amit sózol és fehér borssal bekensz. A tepsi aljára nyers krumpli nagyon vékonyra karikázva. Rápakolsz kevés nyers hagymakarikát. Majd a fűszerezett és (a csirkecombot liszt+tojás és reszelt sajtban megforgatod)húsit legfelülre teszed. A tepsi tetejét megszóród reszelt sajttal és ráöntesz tejszínt amivel párolod alufólia alatt. Akkor van készen amikor leveszed az alufóliát és tovább sütöd amíg pirosas nem lesz.
2013. márc. 19. 05:09
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Most rotyog a gázon. Egyszerű és már most finom. Én karajból csinálom, mert nincs itthon marhahús.

2013. márc. 19. 12:44
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm az ötleteket!

végül az első válaszolójét csináltam meg és fantasztikusan finom lett.

de annyi remek receptet kaptam,hogy mindenképp megcsiálom egyszer őket!

2013. márc. 19. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!