Két ember egy hónapban minimum mennyi pénzt "eszik meg"? Ld. Kifejtésben.
Sziasztok!
A kérdés adott. Huszonéves egyetemisták vagyunk, kb. 10 ezer forintunk van erre a hónapra étkezésre.
Mindenféle segítség érdekel! Hol lehet budapesten a legolcsóbban vásárolni ? (ahol erzsébet utit is elfogadnak)
mik azok a húsok,amiket változatosan el lehet készíteni,és olcsók? mely zöldségek számítanak olcsónak mostanság?
egyáltalán, szerintetek ki lehet hozni ennyi pénzből egy havi kaját?
Köszi!
9-es vagyok!
Még viszonylag kora-reggel rákérdeztem, hogy fejenként van-e a 10 ezer Ft, vagy kettőjüknek összesen?
Eddig még nincs válasz.
Ha összesen van 10 ezer, az kb. egy-másfél hétre elegendő 2 főnek, ha fejenként, akkor is nagyon szoros 2 főnek a 20 ezer egy egész hónapra.
Azoknak, akik azt írták, hogy "esélytelen" : fentebb már leírtam, de leírom még egyszer a gyengébbek kedvéért.
TUDOM, hogy nagyon kevés, de éhen halni akkor sem lehet! Innentől kezdve üljek a fenekemen, és várjam meg, míg milinyire szűkül a gyomrunk, vagy micsoda? Ironizálásra abszolút nincs szükségem, nagyon köszönöm! Magamtól is tudom, hogy 10ezer forint az semmi, nem kell mellé kioktatni :)
A többieknek köszönöm a válaszokat, a tócsni-t és a lángost különösen! :)
Két főre van 10 ezer forintunk.
Nem igazán arra vagyok kíváncsi, hogy meddig elég, mert ha a legolcsóbb kajákat csináljuk,és nem elég, akkor ez van, nincs mit tenni. Inkább az érdekel, hogy mi a legolcsóbb, ha értitek :)
Ez egy ideiglenes állapot, mindketten ebben a hónapban kezdtünk dolgozni, és szeptemberben sajnos nem kapunk fizut. Szóval muszáj megoldani valahogy.
Otthonról kaját hozni nehézkes különféle okok miatt, de nyilvánvalóan sokat segítene, ha nem így lenne...
Ingyenkonyhára nem megyünk, inkább kérek kölcsön a családtól :)
Viszont így, ebben a szituációban, esetleg kérhettek némi előleget hó vége felé...
Vagy: nem tudom, eddig érkezett-e jövedelem a számlátokra, ha igen, kérhettek hitelkártyát. Hosszú távra nem kifizetődő, viszont ha azzal vásároltok, és a következő hónapban egyszerre visszanyomjátok rá az összeget, akkor nem számolnak rá kamatot.
Még egy variáció: ha van pontgyűjtő kártyátok, az azzal összeszedett pontok is levásárolhatóak.. ha esetleg van ismerőtök, aki vásárláskor hajlandó a ti pontgyűjtőtöket vinni, ezzel is összejöhet 1-2 ezer forint.
hitelkártyákat értékesítek, és nekünk nem lesz,az biztos :D egyrészt nem vagyunk rá jogosultak, másrészt ismerem magam, meg a spirálrendszert is : )
az előleg viszont nem rossz ötlet,köszi!
- Vegyetek 1 kg rizs cca 240 ft, és háromszorosára dagad
- Vegyetek száraz-babot, levesnek 1-2 szál répával (a gyökér mifelénk most nagyon drága), főzeléknek berántva akár 1-2 tükörtojással, akár egy-egy szelet sült szalonnával
- Tökféleségek meghámoszva (magház kiszedve) kb. tenyérnyi kockákra vágva, sózni, panírozni és így kirántva, egy kis törtkrumplival vagy petrezselymes krumplival is fejedelmi kaja
- Kelkáposzta egyik fele főzeléknek vagy levesnek egyik alkalommal, pár nappal később a másik felét úgy vágd cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa (= összefogja a leveleket), lobogó sós vízben főzd de csak annyi időre, míg a levelek elkezdenek üvegesedni. Szedd ki, sózd be, majd panírozod és kirántod. Én nagyon szeretem, akár frissen, akár hidegen is jó.
Ezt is és a rántott tökféléket is lehet sült krumplival, tartármártással is = 2 ek. tejfölhöz, kb. 1/3-ad résznyi majonéz, és annak kb. 1/4 résznyi mustár, pici cukor, bors belekavarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!