Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki minden nap főz mit főz a...

Aki minden nap főz mit főz a jövő héten?

Figyelt kérdés

Van egy 18 hós kislányom elég rossz evő és még beteg is. Volt a héten, rántott husi, túrógombóc, bolognai spagetti, húsleves, tarhonyás husi, sütőtök krumplifőzelék, fasírozott.

Sajnos én is elég válogatós vagyok. Rizs kizárva mert azt a párom nem szereti. Ami még tuti nem az a máj és mindenféle belsőség, csirkének csak a melle, disznónak csak a karaj része amit megeszünk, egyéb hús kizárva.

Ezek ismeretében kérnék ötleteket és ha nem túl közismert az étel akkor a receptet is szívesen venném. Előre is köszönöm!

2009. nov. 1. 17:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

rántottpalacsinta(sóspalacsintába pörkölt,beforgatva mint arántotthus,és olajban megsütni) ami tervben van meg rendes palacsinta

mézesmustáros csirkemellet is jolenne ha időm engedi,azt szeretem

illetve kaptam szilvát,szilvával töltött pulykamellet akarom kiprobálni

2009. nov. 1. 17:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
főzelékek, főtt zöldségek, húsok máshogy elkészítve, pl. nem főzve hanem sütve.
2009. nov. 1. 17:50
 3/15 igabcsy ***** válasza:
100%

Ami tervben van a jövő hétre:

babgulyás - krumplis pogácsa

rántott karfiol

zöldbabfőzelék

Bajor sült

pásztortarhonya

De el tudnám képzelni ezeket is:

Karfiol leves, gombapörkölt - nokedlivel

Frankfurti leves, rakott krumpli

tejfölös krumplileves, túrós csusza

gyümölcsleves, palacsinta esetleg lángos

lecsó

gyümölcsmártás pirított darával, főtt husival

tökfőzelék vagy zöldborsó főzelék tükörtojással

hirtelen ezek jutottak eszembe.

2009. nov. 1. 18:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Főzelék,karajból rakott húsos tál(burgonyával+zöldségekkel) sztrapacska,grizes tészta!
2009. nov. 1. 18:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

az én kislányom is 18 hónapos és nagyon szereti a krumplis, és a darált husis dolgokat

pl csinálok paradicsomos gombócot (és mondjuk némi rizst is teszek a gombócba)) főtt krumplival

rakott krumplit (csak virsli, főtt tojás került bele, illetve én szoktam hagymakarikákat tenni még)

paprikás krumplit is eszi a kicsi minden mennyiségben

egyik nap csinálhatsz zöldséglevest, nudlit pl

teljesen meglepődtem, mert lányom múlt héten kunyerált a tojáslevesből és nagyon ízlett neki, ő is kicsit náthás, úgyhogy örültem, hogy eszik meleget és több folyadékhoz is jut így

2009. nov. 1. 19:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

azt tudom, hogy holnap póréhagyma krémleves lesz és krumplifőzelék főttojással (ez maradt máról). Utána zöldséglevest tervezek és sajttal töltött pulykamellett krumplipürével (fagyasztott persze). Zöldséglevest annyit főzök, hogy maradjon másnapra is, akkor lesz utána szerintem brokkoli sajtmártással, tepsiben sütve (ez olyan, hogy csinálsz egy besamelt, és telerakod sok sajttal, brokkolit - vagy bármi más zöldséget - megfőzöl, aztán tepsibe rakod és ráöntöd a sajtmártást, megsütöd). Utána csinálok szerintem babfőzeléket, vagy talán bablevest és palacsintát.

De megeshet, hogy teljesen mást fogok főzni, ez egyenlőre csak egy terv, aztán attól függ, mit kívánok meg, amikor vásárolok. Meg mit lesz időm megcsinálni :)

2009. nov. 1. 19:12
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Holnapra még van egy kis bableves, paprikás halacska petrezselymes krumplival.Talán paradicsomos káposztafőzelék lesz utána sült virslivel.
2009. nov. 1. 19:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Paradicsomos húsgombóc is finom. :)
2009. nov. 1. 19:46
 9/15 A kérdező kommentje:

Húúú köszönöm szépen mindenkinek! Ezek alapján már össze tudom állítani a jövő heti menünket :)

A kislányom nem ehet semmi darabosat sajnos mert annyira tele van hólyaggal a torka, de épp ezért üveges bébiételt kap amíg meg nem gyógyul. Köszi mindenkinek!

2009. nov. 1. 20:07
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gyümölcsleves(a kislányodnak le is turmixolhatod,a tetejét megszórhatod baba keksszel),tepsis krumpli(a tepsibe bacon,főtt krumpli szeleteket raksz rétegezve,esetleg hagyma,ha szeretitek) vagy krokett,saslik(a csirkemellet megpárolod fokhagymával,sóval,borssal,a nyársra feltűzhetsz még gombát,hagymát,grill sajtot,virslit(az egészet beszórhatod fokhagymasóval vagy más fűszerrel),...ezt pici vajjal kikent serpenyőben kicsit megpirítod.Friss saláta,görög sali vagy uborka saláta.Muffin

(2 tojás,1 citrom héja,1 bögre cukor,2 bögre liszt,1 natúr joghurt,fél bögre olaj,1 sütőpor,1 van.cukor,meggy,dió,csoki darabok-amit szerettek)ezt lehet tepsiben is sütni ha nincs formád. Ezek gyorsan megvannak,finomak és általában mindenki szereti.A kislányodnak próbáld meg kicsit kidekorálni az ételeket ha van időd.Ha van muffin formád,azt használhatod tálcának,mindegyik mélyedésbe rakj neki valami finomat,gyümölcsöt, kekszet,répa csíkokat,főtt tésztát(sok érdekes formájút lehet kapni),gabona pelyhet,sajtot,minnél több félét hogy találjon kedvére valót, a muffinra is rajzolhatsz szájat,szemet(cukormázból,habbal,csokival..). Remélem találsz használható ötleteket a leírtakból.Szia

2009. nov. 1. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!