Sült túrótorta! Hogy szoktátok csinálni?
A tésztához:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt
A túrótöltelékhez:
500 g tehéntúró
90 g vaníliás főzős pudingpor
200 g porcukor
500 ml tej
400 ml tejföl
1 db citrom héja
2 db tojás
15 g vaníliás cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4. A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5. Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 80 - 90 percig süssük 190 C-on - hőlégkeveréses sütőben 70 perc is elég.
6. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!