Hogyan süssem meg egyben a pecsenyekacsát, hogy finom és ropogós legyen?
A kacsát tisztitsd meg (tollmaradványok stb), belül dörzsöld be sóval és majorannával, tegyél bele 2 -3 kimagozott és nagybb kckára vágott savanykás almát)és a nyilást tüzd össze.
Kivülröl szintén dörzsöld be sóval, tedd egy tüzálló, zsirral vagy vajjal kikent tálba (margarin vagy olaj nem igazán jó hozzá) a mellével lefelé és önts alá 1 dl vizet. Tedd a sütöbe és 150 fokon süsd kb 30 percig. Akkr forditsd meg (pl. két villával), és lefedve fél órát - órát süsd. Ha nagyjából puha (a combba ha egy hústüvel beleszursz, könnyen ki kell, hgy csússzon belöle, ne fogja a tüt), akkor teddd ár a sütö rácsára (alá egy tepsit, mert még csöpög a zsir belöle és 180 fokon süsd, amig szép piros lesz. Ha kész, 10 percig pihentesd egy elömelegitett tálon, és csak utánna darabold. ( Ha kicsit merészebb vagy, akkor a kacsa belsejébe tehetsz még kees konyakba áztatott aszsalt szilvát is, nagyon finom izt ad)
A sütötálban maradt lé nagyrészt kacsazsir, tedd el zsiroskenyérnek finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!