Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem meg egyben a...

Hogyan süssem meg egyben a pecsenyekacsát, hogy finom és ropogós legyen?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:

A kacsát tisztitsd meg (tollmaradványok stb), belül dörzsöld be sóval és majorannával, tegyél bele 2 -3 kimagozott és nagybb kckára vágott savanykás almát)és a nyilást tüzd össze.

Kivülröl szintén dörzsöld be sóval, tedd egy tüzálló, zsirral vagy vajjal kikent tálba (margarin vagy olaj nem igazán jó hozzá) a mellével lefelé és önts alá 1 dl vizet. Tedd a sütöbe és 150 fokon süsd kb 30 percig. Akkr forditsd meg (pl. két villával), és lefedve fél órát - órát süsd. Ha nagyjából puha (a combba ha egy hústüvel beleszursz, könnyen ki kell, hgy csússzon belöle, ne fogja a tüt), akkor teddd ár a sütö rácsára (alá egy tepsit, mert még csöpög a zsir belöle és 180 fokon süsd, amig szép piros lesz. Ha kész, 10 percig pihentesd egy elömelegitett tálon, és csak utánna darabold. ( Ha kicsit merészebb vagy, akkor a kacsa belsejébe tehetsz még kees konyakba áztatott aszsalt szilvát is, nagyon finom izt ad)


A sütötálban maradt lé nagyrészt kacsazsir, tedd el zsiroskenyérnek finom.

2009. okt. 30. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm válaszod :)
2009. okt. 30. 19:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Remélem, izleni fog, ird majd meg,h ogy tetszett-e?
2009. okt. 30. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!