Mit főztök, süttök a hétvégén?
szombaton gyross lesz sültkrumplival és salátákkal
utána sós süti
Krumplipuffancs:
Sóba-vizbe fözz meg krumplit, öntsd le a levét, és törd össze. Tegyél bele kilónkét egy egész nyers tojást, 1 teáskanál szódabikarbonát (ha szeretitiek, pici reszelt szerecsendiót) és annyi lisztet, hogy galuskatészta keménységü legyen.
Egy edényben forrósits olajat (olajsütö is jó), és olajba mártott evökanállal szaggass bele galuskákat - nem kell hogy szabályos legyen. Fánkszinüre kell sütni, megforditva a másik oldalát is.
Papir törlöre szedd ki és csepegtesd le róla az olajat.
Betyárfalatok
Disznóhúsból (comb vagy soványabb tarja) elöször kb 1 cm vastag szeleteket kell vágni, ezeket még 3 - 4 darabba, hogy kb. féltenyérnyi szeletkék legyenek.
A szokott módon pörköltként (hagymát piritani, húst, pirospaprikát, sót, KEVÉS vizet rá) kezdeni, de a vizzel való felöntés után ketchupt is adni hozzá (1 kiló húshz 2 -3 dl-t), meg ha szeretitek, akkor foghagymát. Lassu tüzön puhára párolni.
Közben rendes börös virslit (nem baromfi!) hosszában és keresztben kettévágni, a vágott oldala felöl 1 cm-es távolságban bevagdalni a feléig és szintén forró olajban kisütni - össze fognak szépen kunkorodni: mindkét oldalát meg kell sütni. (Kinézetre kicsit olyan, mint a szalnnából sütött kakastaréj)
Tálaláskor a puffancsok mellé (félig rá) jön a husi a mártásával, és a tetejére a virslikunkorok.
Hozzá valami savanyúság illik.
Kicsit bonyolultnak tünik igy leirva, de nem az, és nagyon finom és laktató.
Nekem ugy a legegyszerübb, hogy
1. felteszem a krumplit
2. odateszem a húst
3. elökészitem a virsliket
4. megcsinálom a puffancs tésztáját és kisütöm
5. a virsliket kisütöm
Igy folyamatosan tudod késziteni és nagyjából egyszerre meglesz minden.
Én főztem egy nagy adag töltött káposztát, mert holnap a temetőkbe megyünk és amikor hazaérünk legyen főtt kaja.
Holnap délután sütök egy tepsi hatlapos sütit.
Vasárnap valószínű, hogy Petőfi rostélyos lesz krumplifánkkal.
Sziasztok!
Én holnap jóasszony pecsenyét csinálok, mellé krumplit sütök.
Vasárnap majonézes krumpli lesz (ezt már szombat éjjel elkészítem, hogy jól összeérjen) és Stefánia vagdalt (újítok: a tojás most csigavonalban lesz benne :) ).
És Te, kedves kérdező, kitaláltad már, mi lesz?
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!