Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami finomat és egyszerűt...

Valami finomat és egyszerűt szeretnék sütni/főzni. ötletek?

Figyelt kérdés
Nem nagyon vagyok még otthon a sütés/főzés témában..de lassan megszeretnék tanulni 1-2 alapvető dolgot!Szoval most nem valami különlegességre gondolok,hanem valami olyanra amit tényleg többször fogok csinálni (ha majd eljön az ideje) Ha lehet részletesen irjatok le mindent...és mindenkinek elöre is köszönöm
2009. okt. 29. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Krumplipüré-Meghàmozod a krumplit,megfözöd sos vizben,majd összetöröd,adsz hozzà vajat,söt,és finom krémesre összekvered,vagy géppel mixeled.

Sült hus.Veszel szeletelt hust,kiklopfolod,bepanirozod:liszt,tojàs,majd panirba,és forro olajban kisütöd(fedövel lefedve puha hust kapsz!)

lecso:

paradicsomot,paprikàt,hagymàt összevàgol,karikàzol,olajat felteszel,de csak keveset,abba a zöldségfélét,pici viz,nagyon kevés,mert a zäldség ereszti a levét!sözod,borsozod,pirospaprikàzod,hagyod egybeföni az izeket.Lecso kolbàszt vàghatsz bele ,a végén pedig 2 tojàst ràbuggyantassz,és összekevered.

Pörkölt:

Olajon a felapritott hagymàt üvegesre piritod,majd leveszed a tüzröl.Adol hozzà pirospaprikàt.

Felengeded egy két deci vizzel,bele a csirkeszàrny,csirkecomb,vagy amilyen hust szerettek.

Füszerezed delikàttal,borssal,soval,félig lefedve fözöd.Hogy szaftos legyen sok hagyma kell bele!

Mellé tésztàt fözöl ki forro lobogo vizben.

A pörköltbe a végén egy két kanàl tejfölt tehetsz.

2009. okt. 29. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Kolbászos-virslis lecsó nokedlivel v tésztával és tejföllel nyammi... :O)
2009. okt. 29. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Tejfölös csirkemell fűszeresen: egyszerű.


vegyél csirkemellet, filét. Tejfölből egy nagyot.

Vegyél csirkehúshoz való fűszert, van egy tonnafajta, vegyél mellé flekken és grill fűszert, foghagymakrémet, kicsi pirospaprikát.

Mosd meg, darabold fel kisebbekre, olyan 1cm-es kockákra.

Pakold bele egy tálba, ott is mossad át mégegyszer, utána jól fűszerezzed meg(amiket fent írtam, csirkefűszer, flekken, grill, piros paprikából kicsi, és a foghagymakrém), szórhatsz rá rendesen, de igazából ízéles szerint, hogy mennyire szereted a fűszeres ételeket.

Öntsél rá olajat, olyan 1decit szerintem, ne ússzon benne azé', keverd össze.


Hagyhatod picit ha gondolod, pácolódni, de nem muszáj.

Fogj egy jó nagy edényt, pl Wok-ot vagy hasonlót, öntsed bele, gyújtsad be a gázt és olyan közepes lángon tedd fel. Kavargassad, elkezd picit pirulni majd, ha már a legtöbb húskocka kívülről meg van pirulva(azaz száraz, keményebb, picit olyan fehéresebb lesz, ne azt vár dmeg míg keményre sül, csak picit pirítsad meg), szal ha megpirult, akkor öntsed rá az egész tejfölt. Sűrű lesz, de kevergessed, meg fog olvadni rendesen. Keverd össze óvatosan, ha később is túl sűrű, akkor önthetsz bele kis vizet, nah keverd meg párszor és hagyhatod főni-sülni. Néha kevergessed meg. Egy kicsi főzés után kóstold meg a szaftját, a tejfölöset, hogy milyen, ha nem elég fűszeres, akkor tegyél bele még flekkent meg grillt vagy a szárnyas fűszerből. Én úgy szeretem ha jó fűszeres már.


Nah hát ezt addig főzd amíg meg nem fő minden hús benne. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy kiveszel egy kockát és félbevágod, akkor látszik belülről, hogy átfőtt e vagy sem. Ill meg is kóstolod, hogy elég puha e.


Ha kész akkor leveszed a lángról félreteszed. Majd ha kihült picit akkor be is sűrűsödik. Főtt rizsával ill tésztával lehet tálalni.


Ugyanezt a receptet megcsinálhatod darált hússal is, és akkor mint a bolonyait, úgy tálalod makaróni vagy milánói tésztával.

2009. okt. 29. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Csirkemellet odaraksz kockára vágva olajos hagymás alapon +fűszerek plusz pici víz és tejszínnel felöltöd ha kész.

Rántott gomba/sajt/hús/karfiol

A gombát vízben megfőzöd majd fűszerezed és panír és sütöd.

Sajtot egyszerűen panírozod esetleg pici fűszer előtte és kisütöd.

Húst már írták előttem.

Karfiolt/esetleg Brokkolit forró vízben nem túl puhára megfőzöl, fűszerezed panírozod és sütöd.


Köretnek rizs párolva vagy főzve.Burgonya, vagy belőle püré.Tészták kifőzve.



kb ennyi jutott eszembe. Sok sikert! :]

2009. okt. 29. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!