Valaki leírná a crembüle receptjét?
Creme brûlée
(Bede Róbert receptje)
Hozzávalók 4 személyre:
5 dl tejszín;
2 dl tej;
13 dkg kristálycukor;
1 rúd vanília;
5 db tojás;
1 db narancs;
barnacukor;
A tejszínt és a tejet a cukor felével és a vaníliarúd belsejével felforraljuk. A cukor másik felét simára keverjük a tojások sárgájával. Ezt a krémet ízesítjük reszelt narancshéjjal, illetve ízlés szerint narancshússal.
A masszát felöntjük a forró tejszínes tejjel. A szufléformákat tepsibe helyezzük, és beletöltjük a krémet. A tepsibe, a formák mellé annyi vizet töltünk, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített, 120°C fokos sütőben kb. másfél órán keresztül sütjük.
Ezután hagyjuk hűlni, majd megszórjuk barnacukorral, visszatesszük a sütőbe, és legnagyobb fokozaton (grillezés!!!) hagyjuk, hogy a cukor karamellizálódjon a tetején, majd tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!