Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elolvad-e a Tefal kanalam?

Elolvad-e a Tefal kanalam?

Figyelt kérdés

Vagy mim. Tök kezdő vagyok még a főzésben, és vettünk egy Tefal serpenyőt, és egy fakanalat kezdetben. Csak ugye az volt a bajom, hogy a sültkrumplit pl, hogyan szedjem ki, és csepegtessem le róla az olajat, fakanállal?

Szóval én akartam még egy lukacsos kiszedőt is, de a férjem folyton oktatgat, hogy a fém felkarcolja, a műanyag meg elolvad. És hogy én meg fogom őt mérgezni, vagy a teflonnal, vagy a műanyaggal... mondom akkor mi a halállal szedjem ki a cuccokat? Pálcikával!

Na nem ez a fontos... szóval rádumáltam egy Tefal kanálra. 220 fokig jó elvileg, az van rajta. Na, ha én ezzel megpróbálok kiszedni egy rántotthust, sültkrumplit, vagy megforgatni, meg fog olvadni? Ez a kérdésem... Szóval hány fokos a forró olaj? :D

2013. aug. 4. 02:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem fog megolvadni, de ne hagyd benne. Csak szedd ki. A krumplit meg ha kiszeded az olajból tedd egy olyan tálba aminek az aljára papírszalvéta van. Az olaj lecsepeg, az felissza és nem tocsog a krumpli benne. A húst forgatni is jó, persze. Kezdő vagy, de az nem jelenti azt, hogy ne találd fel magad. A férjednek szo szo igaza van, vigyázni kell a karcra, a müanyag megolvadhat, de mond meg neki ne ugasson bele, vagy csinálja ő!
2013. aug. 4. 04:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet 220 foknál melegebb az olaj, de az már nagyon forró, sőt, a sima napraforgó olaj ennél melegebben el is ég.

Általában 160-200 fokig jó az olaj, attól függ, mit sütsz.

Krumplihoz klasszikusan egy 180 fokos hőmérséklet kell.

Hogy a tefál gyakorlatilag is bírja e ezt a hőmérsékletet, vagy csak elméletben, azt már más kérdés. Elvárható lenne, hogy tudja.

Az biztos, hogy pl egy tefál palacsintaforgató lapátkanál simán szétolvad palacsintaforgatás közben, pedig annak is bírnia kéne. De az is igaz, hogy ott nagyobb hőt kap.

2013. aug. 4. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!