Hogyan készítsem el a torta tésztáját?
én piskótaésztát csinálnék. Úgy szoktam, hogy 8tojás, külön a fehérje és a sárgája. A fehérjét kis porcukorral kemény habbá verem, majd hűtűbe teszem. A sárgájába keverek 8evőkanál porcukrot, majd ezt is robotgéppel elkeverem. Én addig szoktam, míg jól kivilágosodik. Ha kész teszek bele 8 ek lisztet és 1 csomag sütőport. Elkeverem, majd óvatosan mehet bele a tojásfehérje is. Ha szeretnél ízt a tortának akkor a cukros-tojásos masszához tudsz keverni mondjuk diót, kakaót vagy ami szimpi, és utána jöhet bele a liszt.
A gesztenyét én úgy szoktam, hogy főzők vaniliapudingot, majd abba teszem bele a tört gesztenyemasszát, végül robotgéppel csomómentesre keverem. nagyon finom:-9)
remélem tudtam segíteni.
Ha még nem sütütted meg!
Tészta:6 tojás,25 dkg gesztenye ,6 ek cukor,sütőpor
a tojást ketté szeded,a sárgáját a cukorral,gesztenyemasszával összekevered+sütőpor,majd hozzáadod a felvert fehérjét óvatosan.
A tortaformába sütőpapírt vágj ki,beleöntöd a masszát,majd közepes sütőben süsd.(ha beleböksz egy kést és nincs ráragadva semmi,akkor kész,azért sokat ne nyitogasd a sütőajtót-ha kezd jönni az illata,akkor lassan kész,míg nem érzed,kár bökködni)
Ha kész a tészta kihült kettévágod.
Krém bele és a tetejére:tejszínhabpot elkészíted,ahogy a zacskón van,összekevered 25 dkg gesztenyemasszával.
Díszítheted tejszínhabbal,csokireszelékkel,gyümölcsökkel(szilva vagy meggy)főtt gesztenyével(ami egész szem,esetleg bevonod csokival)
Eszméletlen finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!