Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a torta...

Hogyan készítsem el a torta tésztáját?

Figyelt kérdés
Tortát szeretnék sütni ,párom anyukájának.De most tőle nem kérhetem el mert akkor sejti hogy neki lessz,a párom mamájánál sütném meg!Fontos,több ötleteket is várok,eseteleg díszítést is!
2009. okt. 23. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen ízű tortát szeretnél sütni...?
2009. okt. 23. 13:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerintem a tölteléke gesztenye(gesztenyepüréből),de a tésztájába nem tudom gesztenyét rakni.
2009. okt. 23. 13:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Amúhy nem igazán tudom még,ezért várom az ötleteket!
2009. okt. 23. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:

én piskótaésztát csinálnék. Úgy szoktam, hogy 8tojás, külön a fehérje és a sárgája. A fehérjét kis porcukorral kemény habbá verem, majd hűtűbe teszem. A sárgájába keverek 8evőkanál porcukrot, majd ezt is robotgéppel elkeverem. Én addig szoktam, míg jól kivilágosodik. Ha kész teszek bele 8 ek lisztet és 1 csomag sütőport. Elkeverem, majd óvatosan mehet bele a tojásfehérje is. Ha szeretnél ízt a tortának akkor a cukros-tojásos masszához tudsz keverni mondjuk diót, kakaót vagy ami szimpi, és utána jöhet bele a liszt.

A gesztenyét én úgy szoktam, hogy főzők vaniliapudingot, majd abba teszem bele a tört gesztenyemasszát, végül robotgéppel csomómentesre keverem. nagyon finom:-9)

remélem tudtam segíteni.

2009. okt. 23. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha még nem sütütted meg!

Tészta:6 tojás,25 dkg gesztenye ,6 ek cukor,sütőpor

a tojást ketté szeded,a sárgáját a cukorral,gesztenyemasszával összekevered+sütőpor,majd hozzáadod a felvert fehérjét óvatosan.

A tortaformába sütőpapírt vágj ki,beleöntöd a masszát,majd közepes sütőben süsd.(ha beleböksz egy kést és nincs ráragadva semmi,akkor kész,azért sokat ne nyitogasd a sütőajtót-ha kezd jönni az illata,akkor lassan kész,míg nem érzed,kár bökködni)

Ha kész a tészta kihült kettévágod.

Krém bele és a tetejére:tejszínhabpot elkészíted,ahogy a zacskón van,összekevered 25 dkg gesztenyemasszával.

Díszítheted tejszínhabbal,csokireszelékkel,gyümölcsökkel(szilva vagy meggy)főtt gesztenyével(ami egész szem,esetleg bevonod csokival)

Eszméletlen finom.

2009. okt. 24. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!