bögrés süti
almás pite
meggyes pite
baba piskótás epres
palacsinta
csoki szuflé
Muffin.
Az én tuti alapreceptem:
-2 bögre liszt
-fél bögre cukor
-egy zacskó sütőpor
-egy fél bögre olaj vagy olvasztott margarin
-egy tojás
-egy bögre tej
A lisztet-cukrot-sütőport összekeverem, egy másik tálban a tojást kikavarom az olajjal/margarinnal meg a tejjel. Ha margarin, akkor várok kicsit, hogy langyosra hűljön, ne csapja ki a tojást. A nedves-száraz részt összekeverem, majd mehet a formákba, és sütöm nagy lángon 15-20 percig (sütőfüggő).
Nem szabad túlkeverni, épp elég, ha már csak nincsenek benne lisztcsomócskák.
Ezt úgy variálhatod, ahogy csak akarod, kakaóporral, csokidarabbal, pudinggal, gyümölccsel, fahéjjal, dióval, lekvárral... Bármivel :)
Én van, hogy nem is szórakozok vele, hogy formákba öntsem, csak beleöntöm egy tepsibe, és kész.
Szoktam tortaalapnak is használni.
Kókuszos keksztekercs
A barna tésztához:
• 25 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg porcukor
• 1 dl fekete kávé (vagy tej)
• 1 evőkanál lekvár
• 2 evőkanál kakaó
• 1 evőkanál rum
• kevés tej
A fehér töltelékhez:
• 10 dkg vaj
• 7 dkg porcukor
• 5 dkg kókuszreszelék
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és sütőpapírra helyezve vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!