Írnátok ötleteket, hogy mit készítsek 1 kg-nyi sertés combból ebédre?
Brüsszeli sertéscomb burgonyafánkkal.
A húst téglelep alakúra formáljuk, zsineggel körbekötjük.
Majorannában pirospaprikában megforgatjuk.
Forró olajban, mellé apróra vágott hagymát dobva a húst forgatva megpirítjuk.
aztán zeller, póré, fokhagyma, s 1 pohár borral apránként felengedve puhára pároljuk, fedő alatt.
A végén a húst kivesszük, szeleteljük,a levét egy kanál liszttel besűrítjük, rászűrjük.
Ha nincs póré, akkor kihagyod.
Vágd ujjnyi csíkokra a gyroszhoz.
De lehet bármilyen tokány vagy ragu, vagy szelet. A comb mindenre jó, amire a karaj, bl. bakonyi sertésborda, vagy akár gulyásleves.Hát, ilyen kondásos gulyás.
Egy akkora lábasban amibe belefér, forrósíts olajat (vagy zsírt, ez később lesz fontos), süsd meg hirtelen minden oldalát a húsnak, dobj mellé néhány gerezd fokhagymát, egy paradicsomot, egy kis fej vöröshagymát, egy darab paprikát, öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi, sózd meg ízlés szerint. Fedd le, és közepes lángon párold kb. 1,5 óráig. Ha már puha, akkor szűrd le a levét, öntsd vissza a húsra, és süsd zsírjára. Nagyon finom omlós lesz.
Ha zsírral készíted, akkor az kihűlés után kenyérre kenve is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!