Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kánikula ételek! Ti mit...

Kánikula ételek! Ti mit főztök ilyen melegben?

Figyelt kérdés

Tudom, sokan igyekeznek nem főzni, de nekem 3 kicsi mellett muszáj!

Ötlteket szeretnék, hogy miket lehet főzni ilyen melegben ami gyors és laktató?

Köszönöm!

2013. júl. 24. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

Nekem sincs hatással az étkezésemre a meleg, maximum nem kívánok olyan sokat enni.

A hideg kaját nagyon nem szeretem, de lehet pl. hideg gyümölcslevest (a meggytől a barackon át a sárgadinnyéig mindenféle, mehet bele jégkrém is vagy habgaluska, vagy gyümölcsök:), hideg uborkaleves, joghurtos cukkinileves, hideg kapros tökleves, gaspacho (spanyol hideg zöldségleves), citromos leves, hideg bazsalikomos leves stb. Jó kis galuskával, levesbetéttel elég laktató.

Másodiknak valami könnyű pl. grillezett, párolt zöldségek, saláták, lehet hozzá hideg mártogatós.

2013. júl. 24. 14:08
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Ez nálam sem évszak-, hanem hangulatfüggő. Télen is szoktam gyors ételeket készíteni, míg nyáron bevállalom a hosszadalmasabbakat is! Attól függ mit kívánok, vagy mennyire van kedvem/időm főzni! Elég rossz lehet annak, aki nyáron nem eszik palacsintát mondjuk :S Egyébként gyors kaják: krumplis/sajtos tészta, bármilyen főzelék, rakott cuccok. Gyümölcsös tejberizs, szilvásgombóc finom frankfurti esetleg toji levessel. :)) Sima sült húst sem egy egetverő nagy idő elkészíteni! Azért néha csempészd be a fincsi töltött káposztát is, meg a nyálcsorgató halászlevet vagy marhapörit! Ajjj.... én most épp diétázom!!
2013. júl. 24. 14:14
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

- Készíts főzelékeket, stefániát kora reggel dugd a sütőbe. A maradékot hidegen is fogod tudni adni a gyermekeidnek vacsira.

- Ha már a sütőt felmelegíted, akkor készíts 1-2 adag lekváros kiflit, hasonlót, a másnapi zöldbab-leves után majd jó lesz. A zöldbab-leves megfő, amíg a sütőben a kifli megsült. Így nyertél egy napot, amikor nem kell főzni.

- A resztelt máj is gyorsan kész, egy kis főtt krumplival

- Főtt tészták valami feltéttel, szószokkal, akármivel, ezek is gyorsan készen vannak

2013. júl. 24. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:
61%
sok salátát natúr hússal
2013. júl. 24. 14:45
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem kell a töltött káposzta mellett állni amíg megfő, elvan az magában, de közben jól melegít a tűzhely...

...de mindegy, hagyjuk, látom nem igazán volt érthető, hogy mit is akartam és jöttek a kommentek, de választ nem nagyon kaptam...

(term. tisztelet a kivételnek)

2013. júl. 24. 14:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Gyümölcsleveseket jó nagy fazékkal, ezt 2 napig is lehet enni és jól esik a hideg leves, igyekszem legalább két napra megfőzni, hogy ne kelljen minden nap a konyhában lenni, most sok főzeléke eszünk, karalábétől a zöldbabig, ilyenkor a tejfölös is jólesik, lecsót 2-3 napra, paprikás újburgonyát, kapros majonézes tészta és rizssalátát rántott Csirke/hús, fasírt mellé, töltött paprikát, rizses csirkét jó sok zöldséggel, süti most leginkább boltban vett réteslap, vagy leveles tészta, ezeket gyümölccsel pakolom meg, így ezzel sem kell sokat főni. :-)
2013. júl. 24. 15:14
 17/20 anonim ***** válasza:
1 jó hideg sör mellett kell főzni, és mindjárt elviselhető a hőmérséklet
2013. júl. 24. 18:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Gyümölcslevesek, gyümölcskrémlevesek piritott mandulával

Paradicsomos káposzta fasírttal

Majorannás -tejfölös krumplifőzelék, pörkölt

tökfőzelék rántott párizsi

zöldbabfőzelék pörkölt

lecsó nokedlivel

cukkinis lecsó virslivel

mákosguba vaniliafagyival

paprikáskrumpli kovászos uborka

túrós palacsinta gyümölcsszósszal

paradicsomleves

túrógombóc fahéjjas hideg tejföllel

rizsfelfújt baracklekvárral

tejberizs, tejbegríz

öntött vagy rakott karfiol

töltött cukkini

rántott cukkini, padlizsán, patiszon, karfiol rizs

2013. júl. 24. 23:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem a kislányom kitalálta egésznapra a menüt.

Reggelire volt házilag készített hamburger

Ebéd az ananászos csirkemell rizzsel és madártej.

Vacsora pedig bundás kenyér.

Mindig ad ötletet mit főzzek.

2013. júl. 25. 21:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugyanazt, mint máskor, mert klíma van a házban, ezért folyamatosan 24 fokon tartjuk a hőmérsékletet. Nincs jobban melegem a konyhában, mint télen. Amúgy csinálj olyan gyümölcslevest, amit csak turmixolni kell, azt úgyis szeretik a gyerekek. Tésztaételeket, amiknek 15-20 perc az elkészítési ideje - millió recept van, lehet válogatni, ki mit szeret. Sült hal, hús, amit csak befűszerezel és bedobsz a sütőbe minimális olajjal, vagy akár anélkül. Hozzá köretnek mikrós rizs (rendes rizsből, nem "zacskós", csak mikróban készítve) - 10 perc. Míg sül a kaja, addig meg nem kell ott állnod előtte.
2013. júl. 25. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!