Kánikula ételek! Ti mit főztök ilyen melegben?
Tudom, sokan igyekeznek nem főzni, de nekem 3 kicsi mellett muszáj!
Ötlteket szeretnék, hogy miket lehet főzni ilyen melegben ami gyors és laktató?
Köszönöm!
Nekem sincs hatással az étkezésemre a meleg, maximum nem kívánok olyan sokat enni.
A hideg kaját nagyon nem szeretem, de lehet pl. hideg gyümölcslevest (a meggytől a barackon át a sárgadinnyéig mindenféle, mehet bele jégkrém is vagy habgaluska, vagy gyümölcsök:), hideg uborkaleves, joghurtos cukkinileves, hideg kapros tökleves, gaspacho (spanyol hideg zöldségleves), citromos leves, hideg bazsalikomos leves stb. Jó kis galuskával, levesbetéttel elég laktató.
Másodiknak valami könnyű pl. grillezett, párolt zöldségek, saláták, lehet hozzá hideg mártogatós.
- Készíts főzelékeket, stefániát kora reggel dugd a sütőbe. A maradékot hidegen is fogod tudni adni a gyermekeidnek vacsira.
- Ha már a sütőt felmelegíted, akkor készíts 1-2 adag lekváros kiflit, hasonlót, a másnapi zöldbab-leves után majd jó lesz. A zöldbab-leves megfő, amíg a sütőben a kifli megsült. Így nyertél egy napot, amikor nem kell főzni.
- A resztelt máj is gyorsan kész, egy kis főtt krumplival
- Főtt tészták valami feltéttel, szószokkal, akármivel, ezek is gyorsan készen vannak
Nem kell a töltött káposzta mellett állni amíg megfő, elvan az magában, de közben jól melegít a tűzhely...
...de mindegy, hagyjuk, látom nem igazán volt érthető, hogy mit is akartam és jöttek a kommentek, de választ nem nagyon kaptam...
(term. tisztelet a kivételnek)
Gyümölcslevesek, gyümölcskrémlevesek piritott mandulával
Paradicsomos káposzta fasírttal
Majorannás -tejfölös krumplifőzelék, pörkölt
tökfőzelék rántott párizsi
zöldbabfőzelék pörkölt
lecsó nokedlivel
cukkinis lecsó virslivel
mákosguba vaniliafagyival
paprikáskrumpli kovászos uborka
túrós palacsinta gyümölcsszósszal
paradicsomleves
túrógombóc fahéjjas hideg tejföllel
rizsfelfújt baracklekvárral
tejberizs, tejbegríz
öntött vagy rakott karfiol
töltött cukkini
rántott cukkini, padlizsán, patiszon, karfiol rizs
Nekem a kislányom kitalálta egésznapra a menüt.
Reggelire volt házilag készített hamburger
Ebéd az ananászos csirkemell rizzsel és madártej.
Vacsora pedig bundás kenyér.
Mindig ad ötletet mit főzzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!