én ebből első körben a tojást hagynám ki!!! persze ha lisztérzékeny vagy, vagy ilyesmi, akkor liszt helyett jó ötlet a kókusz, de a kókuszreszeléket nem nagyon lehet házilag megőrölni, de kapható kókuszliszt, pld paleo boltban, neten. azt tehetsz bele, de nem 100%ban, mert szétesik, még ha tojás van benne, akkor is.
attól függ, mit akarsz kihagyni, de ha teszel bele kevés rizslisztet, kukoricalisztet, úgy talán összeáll. ha zablisztet is lehet, akkor mégjobb.
2013. júl. 17. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Szerintem megpróbálhatod. Keverd össze a kakaóport az őrölt kókuszreszelékkel. Így még nem próbáltam, de dióval már sütöttem piskótát liszt nélkül. Abból gondolom, hogy ez is jó, mert a habbá vert tojásfehérje a lényeg. A cukrot a tojásfehérjéhez add, hogy jó kemény legyen a hab.
2013. júl. 17. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Én szoktam sütni kókuszos piskótát, de valamennyi lisztet teszek bele.Ha teljesen kihagyod a lisztet akkor jóval sűrűbb szinte ragacsosabb tésztát kapsz ami amúgy nagyon finom lesz, de a piskótához már annyira nem is hasonlít.
2013. júl. 17. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm. kipróbálom hátha sikerül :)
2013. júl. 17. 15:43
5/9 anonim válasza:
Nem jó csak kókuszból, kell bele liszt is, vagy liszt helyett darált dió, darált mák.
2013. júl. 17. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Már válaszoltak Neked, de nem állom meg, hogy ne reagjak az elsőre...
#1: A piskótából NEM hagyható ki a tojás, ami amúgy egy remek alapanyag, s a piskóta lelke.
Kókuszreszeléket lazán lehet őrölni kávédarálóban, már nagyon sok kilót megdaráltam így.
2013. júl. 17. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Én így csinálom /déd,mama,anya,/ is. ahány tojás annyi kanál liszt és cukor. 10 tojás, ketté választom, a fehérjébe is 5 csapott evőkanál cukor, a sárgájába is. fehérjét addig verem amíg nem esik ki a tálból, persze fejjel lefelé. A sárgáját addig keverem amíg már majdnem fehér a színe, utána rakom bele a sárgájába a 10 csapott evőkanál lisztet és a sütőport. Ha kész összekeverem a kettőt de nem géppel hanem fakanállal szép óvatosan. Enyhén zsírozott, lisztezett tepsiben sütöm. Még egy titka van a piskótának, amerre elkezded keverni végig ugyan úgy kell. Ha jobbra akkor végig jobbra.
2013. júl. 17. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2013. júl. 18. 18:11
9/9 Alyobi65 válasza:
Én már sütöttem, liszt helyett, búzadarát tettem bele 3 kanállal, zsírozott sütőpapíron sütöttem, de papírostól emeltem ki a tepsiből és megvártam, hogy kihűljön. Utána húztam le a papírt róla. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!