Fözött krémet késziotettem de még mindig folyos?
Figyelt kérdés
25dkg vaj
7dl tej
1 tojás
cukor
7 evökanál liszt
összekevertem emgföztem besürült de még mindig folyik ha várok vele akkor majd csak megdermeszti a vaj nem?
vagy ha ilyen marad mit tegyek bele?
2013. júl. 17. 10:04
1/3 anonim válasza:
Azért lett folyós, mert a vajat a megfőzött krémbe kell rakni. Leveszed a tűzhelyről és csak utána rakod bele a vajat. A tojást kevésnek találom. Hiányolom az ízesítést. PL: vanilia cukor.
2/3 anonim válasza:
nagyon jól írja az előttem szóló. a tejet liszttel megfőzzük, kihűtjük a sűrű krémet.
a vajat a cukorral kikeverjük, és a kihűlt sűrű lisztes krémmel géppel alaposan kikeverjük.
Én nem szoktam tojást tenni bele, de vaniliáscukrot igen.
Legalábbis én így készítem, és egy fehér sima stabil krém lesz belőle.
3/3 anonim válasza:
ja és a liszt-tej arány jó, de nagyon sűrűre kell főzni, szinte az edény falától el kell válnia.
a 25 deka vajhoz, 25 deka cukrot szoktam, és 2 van.cukrot. igaz, jó édes, de így szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!