Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fözött krémet késziotettem de...

Fözött krémet késziotettem de még mindig folyos?

Figyelt kérdés

25dkg vaj

7dl tej

1 tojás

cukor

7 evökanál liszt


összekevertem emgföztem besürült de még mindig folyik ha várok vele akkor majd csak megdermeszti a vaj nem?

vagy ha ilyen marad mit tegyek bele?


2013. júl. 17. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Azért lett folyós, mert a vajat a megfőzött krémbe kell rakni. Leveszed a tűzhelyről és csak utána rakod bele a vajat. A tojást kevésnek találom. Hiányolom az ízesítést. PL: vanilia cukor.
2013. júl. 17. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

nagyon jól írja az előttem szóló. a tejet liszttel megfőzzük, kihűtjük a sűrű krémet.

a vajat a cukorral kikeverjük, és a kihűlt sűrű lisztes krémmel géppel alaposan kikeverjük.

Én nem szoktam tojást tenni bele, de vaniliáscukrot igen.

Legalábbis én így készítem, és egy fehér sima stabil krém lesz belőle.

2013. júl. 17. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

ja és a liszt-tej arány jó, de nagyon sűrűre kell főzni, szinte az edény falától el kell válnia.

a 25 deka vajhoz, 25 deka cukrot szoktam, és 2 van.cukrot. igaz, jó édes, de így szeretjük.

2013. júl. 17. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!