Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az baj ha ebbe a sütibe nem...

Az baj ha ebbe a sütibe nem rakok bele szalalkálit?

Figyelt kérdés

nem is tudom mi az

[link]


és vaj lehet liga kenhető margarin?


2013. júl. 16. 13:48
 1/2 A kérdező kommentje:
és sütőpapír helyett vajjal kikenem a tepsit az baj?
2013. júl. 16. 13:52
 2/2 anonim válasza:

Sütőpapír helyett jó, ha zsírral, vajjal vagy margarinnal kikened a tepsit. Bármelyik verzióra szórhatsz lisztet vagy zsemlemorzsát, de nem muszáj.


Szerintem nem jó a liga margarin. Vagy vaj vagy sütőmargarin. Mi kevert tésztába szoktunk olivaolajat tenni zsiradéknak, de ebbe nem tudom, hogy jó-e. Szerintem inkább ne próbáld.


A szalalkálit(=ammónium-hidrogén-bikarbonát) lehet helyettesíteni sütőporral vagy szódabikarbónával is. Ezek is lazítják a tésztát, bár én inkább kevert tésztához szoktam használni ezeket.

(Én személy szerint nem szeretem a szalalkálit, mert a kész sütin mindig érzek tőle vmi mellékízt.)


Szerintem ki is hagyhatod a szalalkálit!

2013. júl. 16. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!