Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnek gulyast fozni, de...

Szeretnek gulyast fozni, de hus nelkul. Van valakinek jo recept?

Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Először olajon pirítsd meg zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, esetleg zeller), és csak ezután tedd bele a vizet. Így nagyon finom íze lesz a levesnek, és az olaj pótolja a zsiradékot, amit a hús adna. Majd mehet bele az egész fej vöröshagyma, a paradicsom, paprika. Később a krumpli, végül a csipetke, vagy a tarhonya. :)
2009. okt. 19. 21:10
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Már nem azér, de ez zöldségleves..

Gulyás hús nélkül?? hmm...

2009. okt. 19. 21:13
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Első vagyok, és ezt hívják hamis gulyásnak. A paradicsomtól és a paprikától fog különbözni egy sima zöldséglevestől, ugyan is a gulyáslevesbe is ezek kellenek. Még rakhatsz bele ízesítésnek (és a színe végett)pár kanál darált pritaminpaprikát is.
2009. okt. 19. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A vízzel való felöntés előtt szórd meg köménymaggal!
2009. okt. 19. 21:26
 5/10 bibi05 ***** válasza:
52%

Én ma csináltam pont hamis gulyást. Először kockára vágod a hagymát, megdinszteled olajon, ezt felöntöd vízzel, ebbe beledobod a megpocolt, megmosott, feldarabolt, krumplit, sárgarépát,esetleg vágsz bele néhány karika kolbászt, vagy szelsz bele szalonnát, aztán ízesíted, delikáttal, pirospaprikával, egész köménymaggal, dobsz bele egy kevés zöldségzöldet is. Így főzöd készre. Lehet még bele tenni a dinsztelt hagymára 1-2 kanál lecsót, még jobb lesz az íze. Aztán ha kész, csinálsz bele csipetkét, de ez elhagyható.

Csipetkeéhez kell 1 tojás és annyi liszt amennyitől kemény lesz a tészta, aztán ha összegyúrtad, lisztes tálba (hogy ne ragadjon össze) lecsipkeded esetleg lereszeled. Ennyi az egész, egyáltalán nem nehéz. 20/L

2009. okt. 19. 21:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszi szepen,holnap kiprobalom:)
2009. okt. 19. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Én is hajlok a vega kajára, úgy hogy, ha csak nem jön közbe valami, holnap kipróbálom, mert jónak tűnik mindkét előbb megadott változat. Húspótlásnak szójakockát vagy szejtánt el tudnék képzelni még bele.
2009. okt. 19. 22:06
 8/10 A kérdező kommentje:

Nemtudom ki pontozott le:(

Nagyon jo mind a ket recept,en felpontoztam mindkettot.

2009. okt. 19. 22:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Én a hamisgulyás recepthez ajánlanék még gulyáskrémet. Nagyon jó lesz tőle az íze.
2009. okt. 19. 23:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és én a hús nélküli gulyást úgy értelmeztem, hogy kolbász és virsli se legyen benne mivel számomra az is hús. A lepontozáson már meg sem lepődöm :)
2009. okt. 20. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!