Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kel kelt tésztát csinálni...

Hogy kel kelt tésztát csinálni? Receptet is mutatok.

Figyelt kérdés

[link]

Ezt a pizzás csigát akarom megcsinálni, de sosem csináltam kelt tésztát. Segítenétek?



2013. júl. 12. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:

1) Margarin helyett használj vajat, akkor finomabb lesz;

2) élesztő helyett használj egy zacskó porélesztőt, azt elkevered a tészta többi hozzávalójával és akkor nem kell szórakoznod az élesztő felfuttatásával. Mindent dolgozz szépen össze és tedd meleg (kb 35°C) helyre kb 45 percre, konyharuhával letakarva a cuccot. Az majd szépen megkel magától.


A 2,4 dl víz langyos legyen, akkor könnyebben kel a tészta.

2013. júl. 12. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak az a baj, hogy az ilyen rendes élesztőm van, nem por. Azt hogy kell felfuttatni?
2013. júl. 12. 22:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Illetve ahogy gondolkozom, mintha láttam volna rendes élesztőt! Sőt van is porélesztő ..de ha még sincs akkor elmegyek a boltba.
2013. júl. 12. 22:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy deci tej a pohárba, meglangyosítod, teszel bele egy pici cukrot (azt kajálja majd az élesztőgomba) és apró morzsákban beleteszed az élesztőt.


tedd az egészet nyugis meleg helyre, aztán hagyd békén az egészet 15 percre.

2013. júl. 12. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!